منوعات

موعد التسجيل في الجامعة العربية المفتوحة 2022

inhoudsopgave

Dat Registratiedatum voor de Arabische Open Universiteit 2022 Dit is wat we zullen behandelen in de paragrafen en regels van dit artikel, aangezien een groot aantal afgestudeerden van de middelbare school in het Koninkrijk Saoedi-Arabië geïnteresseerd is in de datum waarop aanvragen voor registratie bij de Arab Open University worden ontvangen, een van de grote universiteiten die uitgebreide internationale en lokale partnerschappen hebben, waardoor de student een groot aantal specialisaties heeft Universiteit van verschillende leeftijdsgroepen, en via de referentiewebsite kan de Saoedische student meer te weten komen over de specialisaties van de Arab Open University en de datum van registratie op de Arabische Open Universiteit voor het jaar 1443 AH.

المحتويات

Informatie over de Arabische Open Universiteit

De Arab Open University is een van de belangrijkste Arabische onderwijsinstellingen die het non-profit open onderwijssysteem adopteren, aangezien de universiteit werd opgericht in een aantal Arabische landen te midden van sterke regionale en wereldwijde partnerschappen, en het idee om de universiteit gaat terug naar Zijne Hoogheid Prins Talal bin Abdulaziz Al Saud toen hij was. een open onderwijssysteem dat de student flexibiliteit geeft wat betreft het aanpassen van het leerproces aan zijn omstandigheden en realiteit, met name degenen die niet in staat zijn om zich dagelijks voltijds te engageren, en het werd aangekondigd in The year (1996 AD), waar de universiteit beschikt over een groot aantal kenmerken die haar anders maken dan andere universiteiten, aangezien ze geen voorwaarde stelt aan de leeftijd van de student en niet vereist dat het secundair diploma dat hij bezit recent is, naast een aantal universiteitsgelden die niet hoog zijn en geschikt zijn voor verschillende studenten. In elk van de volgende landen werden Arabische vestigingen opgericht:


  • Koninkrijk Saoedi-Arabië.
  • Bahrein.
  • het Hasjemitisch Koninkrijk Jordanië.
  • Republiek Libanon.
  • Koeweit.
  • De Egyptische Arabische Republiek.
  • Sultanaat van Oman en Sultanaat van Palestina.
  • Republiek Soedan.

Majors van de Arabische Open Universiteit 2022

De Arab Open University biedt studenten flexibiliteit in het onderwijs omdat het gebaseerd is op gemengd onderwijs. Het heeft een aantal specialisaties opgeleverd die voortkomen uit de behoeften van de lokale markt en voldoen aan de behoeften van de arbeidsmarkt, en kwam voor 2022 als volgt:

  • College voor Bedrijfskunde: Studenten in het College of Business Administration zijn onderverdeeld in een aantal belangrijke majors, namelijk:
    • Bachelor Bedrijfskunde (Boekhouding).
    • Bedrijfskunde (Boekhouding in het Arabisch).
    • Afdeling Bedrijfskunde (Marketing).
    • Bedrijfskunde (Systemen).
  • College voor computerstudies: Het is aangesloten bij de Arab Open University en heeft een aantal specialisaties mogelijk gemaakt om een ​​bachelordiploma te behalen, namelijk:
    • Bachelor’s degree in informatietechnologie en informatica.
    • Informatie- en computertechnologie (informatica).
    • Informatietechnologie en computerprogramma (Computing with Business).
    • Informatietechnologie en computergebruik (netwerken en beveiliging).
    • Afdeling Informatietechnologie en Informatica (Web Development).
  • Faculteit der Taalwetenschappen majors: Het College of Linguistic Studies trekt aanzienlijke aantallen studenten aan, omdat het de specialisatie Engelse taal en literatuur bevat volgens het gemengde onderwijssysteem, dat de student de flexibiliteit geeft van aanwezigheid en afwezigheid, en de opvolging van colleges elektronisch en persoonlijk .

Zie ook: Is de Arab Open University geaccrediteerd in Saoedi-Arabië?

Registratiedatum voor de Arabische Open Universiteit 2022

Het decanaat van toelating en registratie aan de Arab Open University heeft de opening van aanvragen voor toelating tot niet-gegradueerde programma’s nog niet aangekondigd. Volgens wat eerder werd aangekondigd via de officiële etalages van de Arab Open University op sociale media, waar registratie zowel langdurige schoolverlaters en afgestudeerden van de middelbare school omvat, als de eigenaren van onbeperkte leeftijdsgroepen, aangezien de universiteit toegang toestond tot verschillende studenten van Saudische burgers en ingezetenen op zijn land tegen nominale prijzen.

Zie ook: Registratiedatum voor Qassim University 1443

Voorwaarden en criteria voor toelating tot de Arab Open University 2022

Het decanaat van toelating en registratie aan de Arab Open University heeft een reeks voorwaarden en criteria opgesteld voor het accepteren van aanvragen voor studentenregistratie, en deze zijn als volgt:

  • De student die zich aanmeldt bij de universiteit moet een middelbare schooldiploma hebben behaald uit Saoedi-Arabië.
    • Wel moet er een officieel attest worden gehecht aan het middelbare schooldiploma dat de leerling bezit als het van een partij buiten het Koninkrijk is.
  • De kandidaat voor de universiteit moet de algemene bekwaamheidstest en de prestatietest hebben afgelegd die zijn afgegeven door het National Center for Measurement.
  • Voor studenten die zich aanmelden voor het College of Computer majors, is het vereist dat ze in het bezit zijn van een middelbare schooldiploma, het educatieve traject en de literaire middelbare school wordt niet geaccepteerd in die hogeschool.
  • Een pakket universitaire beperkingsvoorwaarden voor het Open Arabisch, Het kwam als volgt:
    • Een student kan zich aansluiten bij de Arab Open University om specifieke cursussen te volgen binnen de classificatie van wat bekend staat als (unrestricted college) volgens de voorwaarden en normen van de Universiteitsraad.
    • Een student die in een van de voorgaande jaren (onbeperkt) in dienst is getreden aan de universiteit kan zijn opleiding aan de universiteit voortzetten in overeenstemming met zijn kwalificaties in specialisaties in overeenstemming met de universitaire toelatingseisen, op basis van de berekening van de cursussen die hij eerder studeerde binnen de nieuwe specialisatie als ze waren Het komt overeen met het programma gekozen door de student, dus het wordt goedgekeurd door zijn academisch record volgens de cijfers die hij heeft behaald.
  • Identificatie- en registratiedocumenten: Het kwam als volgt:
    • Een kopie van het middelbare schooldiploma van de aanvrager of het equivalent daarvan met de officiële ministeriële goedkeuring als het afkomstig is van een vreemde instantie.
    • Neem een ​​kopie van de persoonlijke statuskaart mee, als hij een Saoedisch staatsburger is.
    • Bewijs van betaling van de jaarlijkse kosten voor inschrijving aan de Arab Open University, volgens de specialisatie die door de student is gekozen, en de kosten komen na het bepalen van het niveau.
    • Voeg twee persoonlijke foto’s van de aanvrager toe, grootte (4 * 6).
    • Neem een ​​geldig paspoort en een kopie hiervan mee.

Zie ook: Registratiedatum voor Saudi Electronic University 1443

Arab Open University in Saoedi-Arabië vergoedingen 2022

Het decanaat van toelating en registratie aan de Arab Open University heeft een reeks vergoedingen vastgesteld die logisch in overeenstemming zijn met de verschillende financiële voorwaarden van de student, en deze zijn als volgt:

Semester collegegeld aan de Arab Open University

De kosten voor de semesterstudie aan de Arab Open University in het Koninkrijk Saoedi-Arabië zijn recht evenredig met het aantal vakken dat de student registreert, en het varieert van (5000 tot 8000 Saoedische riyals). Boeken en studietassen voor de student en de verschillende diensten die de student van de Arab Open University ontvangt tijdens de periode van zijn studie en verschilt in het zomersemester, waar het tarief inclusief (15%) btw is.

Het is vermeldenswaard dat de universiteit het bachelortarief in het College of Business Administration voor de major accounting heeft verduidelijkt, en het varieerde tussen (6000 en 9000 Saoedische riyals) per semester, dus de waarde van het studie-uur in de specialisatie is (600 Saoedische riyals. De universiteit verduidelijkte dat deze kosten het volgende omvatten: boeken, schooltassen, openbare diensten en verschillende technische diensten die de student ontvangt tijdens de periode van zijn semesterstudie, en deze vergoedingen variëren in het zomersemester tot (15% ) van de belasting over de toegevoegde waarde.

Servicekosten Saoedi-Arabische Open Universiteit

Tijdens de studieperiode ontvangt de student een groot aantal technische en andere diensten. De Arabische Open Universiteit heeft de totale kosten voor het jaar 2022 verduidelijkt, zoals weergegeven in de volgende tabel:

​​Servicenaam Vergoedingen en kosten
Eenheidsprijs voor algemene studies 299 SAR
Eenheidsprijs voor programmastudies 312 SAR
​Registratiekosten 437 SAR
Heruitgifte van de universiteitskaart 64,4 SAR
Overboekingskosten filiaal 517.5 SAR
klacht ​215.05 SAR
Kosten rekeningafschrift ​21.85 SAR
​Academische recordvergoeding​ ​43.7 SAR
Transferkosten tussen programma’s 431,25 SAR
​Inhaalexamengeld / half semester / finale 561.2 SAR
Afstudeercertificaat 431,25 SAR
afstudeerjurk ​287,5 SAR
Examengeld in een ander filiaal buiten het Koninkrijk 431,25 SAR
Examengelden in een ander centrum in het Koninkrijk 215.625 SAR
Laatste herexamengeld ​215.625 SAR

Registratie methode: Aan de Arabische Open Universiteit 2022

Na het doorlopen van de toelatingseisen en criteria die zijn vastgesteld door het decanaat van de universiteit, kunnen studenten het initiatief nemen om zich online in te schrijven voor een van de juiste specialisaties, volgens de volgende stappen:

  • De officiële aanvraag voor toelating tot de universiteit rechtstreeks invoeren.
  • Lees de voorwaarden en normen van de Arab Open University.
  • Door op de knop onderaan het scherm te klikken, gaat u akkoord met de voorwaarden van de universiteit.
  • Schrijf de informatie en vul alle vereiste gegevens in de toepassingsvelden in, namelijk:
    • persoonlijke informatie.
    • software.
    • basis informatie
  • Het initiatief om de documenten en identificatiepapieren in te dienen die het decanaat van de universiteit nodig heeft om de aanvraag tot registratie te accepteren, zijn:
    • Een kopie van het middelbare schoolcertificaat (met het attest van het Saoedische ministerie van Onderwijs in het geval dat het certificaat van een derde partij is).
      • Een kopie van het paspoort (geldig).
      • Een kopie van de nationale identiteitskaart of een kopie van de verblijfsvergunning (geldig) van de bewoner.
      • Vier recente foto’s van de leerling.
  • Door op de knop onderaan de pagina te klikken, betekent dit de bevestiging van de juistheid van de vastgelegde gegevens op verantwoordelijkheid van de student.
  • Dien het registratieverzoek in en wacht op het toelatingsresultaat.

Is het Arab Open University-certificaat geaccrediteerd in Saoedi-Arabië 2022?

Het universitaire diploma afgegeven door de Arab Open University in het Koninkrijk Saoedi-Arabië Het is volledig geaccrediteerd en erkend, aangezien de houder van dit certificaat al zijn rechten en voordelen in Saoedi-Arabië bezit via het ministerie van Onderwijs. Het ministerie erkent de Saudi Open-graden, terwijl geen van de andere open-diploma’s die door een van de universitaire afdelingen in de Arabische landen zijn afgegeven, wordt erkend, omdat het Saoedische ministerie van Onderwijs het open onderwijssysteem buiten het Koninkrijk niet erkent.

Het ministerie van Onderwijs heeft via zijn officiële website de dienst ter beschikking gesteld voor het verifiëren van de accreditatie van een universitair diploma dat is afgegeven door een land of een universiteit buiten het Koninkrijk. Het ministerie erkent het certificaat van de Arabische Open Universiteit omdat het internationale partnerschappen heeft met de Open Universiteit. Universiteit in het Verenigd Koninkrijk volgende:

  • Externe evaluatie: De universiteit verkrijgt het via haar samenwerking met de Open University in Groot-Brittannië.
  • lokale beoordeling: De universiteit verkrijgt het door toezicht en regulering van het Saoedische ministerie van Onderwijs.
  • interne evaluatie: Het wordt uitgevoerd door de University Assurance Unit in het Koninkrijk Saoedi-Arabië.
  • Beoordeling van studenten: De universiteit verkrijgt het door te evalueren wat bekend staat als student-examinatoren.

Zie ook: Rangschikking van Saoedische universiteiten lokaal en internationaal, naar voorkeur

Link om te registreren bij de Arab Open University sisksa.aou.edu.kw

De Arabische Open Universiteit in het Koninkrijk Saoedi-Arabië wordt beschouwd als een van de universiteiten die de mogelijkheid wil bieden om onderwijs te volgen voor verschillende leeftijdsgroepen en gevallen die de follow-up van sequentieel onderwijs aan andere universiteiten niet toestaan, volgens symbolische en passend collegegeld, en heeft vestigingen in een aantal Saudische gouvernementen en steden, waar de eervolle bezoeker terecht kan. De aanvraag tot inschrijving bij de universiteit dient te worden ingediend via de daarvoor bestemde officiële link.

Hier brengen we u naar het einde van het artikel dat we hebben behandeld Registratiedatum voor de Arabische Open Universiteit En we zijn verhuisd Door zijn regels en paragrafen, om de Arabische Open Universiteit en de specialisaties van de Arabische Liga te introduceren, hebben we de datum van registratie in de Arabische Open Universiteit en de driemaandelijkse en jaarlijkse registratiekosten naar voren gebracht, om af te sluiten met de link om te registreren voor de bacheloropleidingen voor het jaar 2022 AD.

                     
السابق
تجربتي مع حبوب غوارانا – موسوعة المدير
التالي
الجامعات المعترف بها في الكويت 2022

اترك تعليقاً