منوعات

اذاعة مدرسية عن يوم المعلم العالمي كاملة

inhoudsopgave

Een schoolradio over Wereldlerarendag in zijn geheel Het is een van de belangrijkste radiostations die gewoonlijk op verschillende scholen worden uitgezonden, dankzij deze dag, die de leraar waardeert en hem een ​​speciale plaats onder zijn studenten en prestige en eerbied in hun ziel maakt, vooral omdat de presentatie van waardevolle informatie over de leraar vergroot zijn respect in de harten van zijn leerlingen en het onderwijsproces wordt meer geïntegreerd. In dit artikel van de referentiewebsite laten we u een volledige schoolradio zien met alle nuttige paragrafen over Teacher’s Day, inclusief de inleiding en conclusie.

المحتويات

Schoolradio-introductie over Teacher’s Day

In de naam van God, de Barmhartige, de Barmhartige. We beginnen onze schoolradio voor deze dag, met een geruststellend hart vol tevredenheid, en streven ernaar dat al zijn werk puur voor de Almachtige God is. Alle lof en dank zij God . En nu, onze gewaardeerde leraren, onze gerespecteerde leraren, onze hardwerkende student-zusters, laten we beginnen met onze uitzending voor vandaag op de Dag van de Leraar.


En omdat hij God niet dankt die de mensen niet bedankt, laten we onze gerespecteerde leraren de mooiste woorden van gelukwensen en de hoogste woorden van liefde bieden voor de leraren die een grote inspanning hebben geleverd om de zaden van goedheid in ons te zaaien en om ons op te voeden met de beste opleiding, en om de grote rol te vervullen die moeders thuis spelen, want ze hebben onze vele dank en waardering en dankbaarheid.

Leraren zijn degenen die veel kennis hebben, maar ze beknibbelen er niet op. In plaats daarvan geven ze het aan de studenten zonder discriminatie. Ze sympathiseren met hun studenten en zij zijn de mensen achter het succes van de studenten in het leven. Zonder de hulp en begeleiding van docenten zullen studenten niet weten of begrijpen hoe ze hun leven moeten leiden. Vandaag vieren we de Dag van de Leraar en uiten we via deze viering publiekelijk onze waardering voor hun vriendelijkheid.

Lees ook: Wat is de datum van Teacher’s Day en hoe belangrijk het is om het te vieren?

Een schoolradio over Wereldlerarendag in zijn geheel

Schoolradio bestaat meestal uit een reeks paragrafen die door een groep getrainde studenten ter ore van hun collega’s worden gebracht, en deze paragrafen beginnen meestal met een inleiding zoals die we hierboven noemden, en dan vullen de studenten de paragrafen om de beurt in, en de paragrafen worden gepresenteerd door de presentator die de leiding heeft over de radio en die de inleiding in een zoete expressieve stijl voorleest. Hieronder geven we u een aantal belangrijke paragrafen bij het voorbereiden van een schoolradio over Wereldlerarendag:

Een paragraaf van de Edele Koran op de schoolradio

Er is geen grotere schat in deze wereld dan de woorden van God de Almachtige, en het zijn de woorden geschreven in de Heilige Koran die God de Almachtige voor ons heeft uitgekozen en er voor ons een grondwet en een benadering van heeft gemaakt. van het belang van wetenschap. Laten we nu luisteren naar een geurige recitatie van de Heilige Koran, voorgedragen aan ons door de ontluikende student in Gods vrede (die-en-die):

  • بسم الله الرحمن الرحيم، “هُوَ الَّذِي أَنزَلَ عَلَيْكَ الْكِتَابَ مِنْهُ آيَاتٌ مُّحْكَمَاتٌ هُنَّ أُمُّ الْكِتَابِ وَأُخَرُ مُتَشَابِهَاتٌ ۖ فَأَمَّا الَّذِينَ فِي قُلُوبِهِمْ زَيْغٌ فَيَتَّبِعُونَ مَا تَشَابَهَ مِنْهُ ابْتِغَاءَ الْفِتْنَةِ وَابْتِغَاءَ تَأْوِيلِهِ ۗ وَمَا يَعْلَمُ تَأْوِيلَهُ إِلَّا اللَّهُ ۗ وَالرَّاسِخُونَ فِي الْعِلْمِ يَقُولُونَ آمَنَّا بِهِ كُلٌّ مِّنْ عِندِ رَبِّنَا ۗ En niemand herinnert zich behalve mensen van begrip.” God de Almachtige heeft de waarheid gesproken.
  • بسم الله الرحمن الرحيم، وَإِذَا مَسَّ الْإِنسَانَ ضُرٌّ دَعَا رَبَّهُ مُنِيبًا إِلَيْهِ ثُمَّ إِذَا خَوَّلَهُ نِعْمَةً مِّنْهُ نَسِيَ مَا كَانَ يَدْعُو إِلَيْهِ مِن قَبْلُ وَجَعَلَ لِلَّهِ أَندَادًا لِّيُضِلَّ عَن سَبِيلِهِ ۚ قُلْ تَمَتَّعْ بِكُفْرِكَ قَلِيلًا ۖ إِنَّكَ مِنْ أَصْحَابِ النَّارِ هُوَ قَانِتٌ آنَاءَ اللَّيْلِ سَاجِدًا وَقَائِمًا يَحْذَرُ het Hiernamaals, en hopend op de genade van zijn Heer, zeg: “Zijn degenen die weten gelijk aan degenen die niet weten?”

De hadith-paragraaf voor schoolradio

Van de profeet Mohammed – moge Gods gebeden en vrede met hem zijn – hebben we de juiste islamitische benadering gekozen, want hij bouwde voor ons een beschaving waar naties nog steeds over praten tot op de dag van vandaag door wat hij ontving van de inspiratie van God de Almachtige. Laten we nu uit de Tuin van Leiding van de Profeet fragmenten nemen die de student (die-en-die) ons zal voorlezen:

  • Op gezag van Abu Hurairah, op gezag van de Boodschapper van God, moge Gods gebeden en vrede met hem zijn: “Als hij sterft, De mens hij stopte met zijn werk, behalve Van Drie: behalve Van huidige aalmoes, of Wetenschap ten goede komen ermeeoh Jongen Geldig is aan het bellen voor hem.”
  • عن عبدالله بن عمرو عن الرسول صلى الله عليه وسلم: “إنَّ اللَّهَ لا يَقْبِضُ العِلْمَ انْتِزَاعًا يَنْتَزِعُهُ مِنَ العِبَادِ، ولَكِنْ يَقْبِضُ العِلْمَ بقَبْضِ العُلَمَاءِ، حتَّى إذَا لَمْ يُبْقِ عَالِمًا اتَّخَذَ النَّاسُ رُؤُوسًا جُهَّالًا، فَسُئِلُوا فأفْتَوْا بغيرِ عِلْمٍ، فَضَلُّوا وأَضَلُّوا.”

Zie ook: Essayonderwerp op Teacher’s Day is erg kort

Een woord over Teacher’s Day voor schoolradio

Nu leest de leerling (die-en-die) ons een woord voor over de Dag van de Leraar op de schoolradio, dus laten we naar hem luisteren:

Lerarendag is een van de belangrijke dagen op de wereldwijde kalender en het belang van deze dag kwam van het belang van de leraar wiens inspanningen op deze dag worden geëerd. Voor hun leven gaan ze op 5 september naar hun scholen en universiteiten om breng wat quality time door met hun leraren om deze dag onvergetelijk te maken.

De dag van de leraar is een van de meest memorabele dagen in het leven van leraar en student, het is een dag waarop leraren kunnen ontspannen en praten met hun collega-leraren, in tegenstelling tot het hele jaar wanneer ze elke dag enkele uren hard werken, ze werken tijdens school zowel binnen als buiten de schooluren. Maar op deze dag worden ze op verschillende manieren gevierd, ter ere van de grote inspanningen die ze leveren en als eerbetoon aan hun verdiensten bij het opvoeden van de jongere generaties.

Een speciale paragraaf op Wereldlerarendag

En nu met een speciale paragraaf op Wereldlerarendag die de student (die-en-die) ons voorleest, laten we naar hem luisteren:

Elke student moet zijn leraar waarderen, want elke leraar brengt elke dag vele offers om studenten te helpen, zodat hij het comfort, het geluk en de interesses van de studenten beïnvloedt voor zichzelf en zijn comfort. De leraar, met zijn grote geest en brede hart, wordt gekenmerkt door openheid van hart en ruimhartigheid voor alle studenten, ongeacht hun verschillen en verschillende omgevingen.

De leraar is een deugdzaam persoon als hij het leerplan volgt dat voor hem is geschreven, omdat de oprechte leraar in zijn werk degene is wiens tijd, vooral tijdens werkuren, niet zijn eigendom is, maar het eigendom van zijn studenten die hem nodig hebben, en deze leraar die dit pad bewandelt verdient al onze waardering, dank en respect.Omdat hij iets solide heeft geboden, niet alleen aan het kind, maar aan de hele natie, en ik bedoel niet alleen jouw volk, maar de hele islamitische natie, omdat de nieuwe generaties die door de leraar worden gevoed en opgevoed, de hoop van de toekomst zijn en de goedheid van de toekomst door hun gerechtigheid, en hun gerechtigheid met de gerechtigheid van hun leraren.

Paragraaf Kent u de leraar?

Hoeveel de mens ook probeert te ontlenen aan de wetenschap, het lijdt geen twijfel dat hem veel zal ontbreken over deze aarde en de geheimen van het universum en zijn eindeloze geheimen. Laten we nu luisteren naar waardevolle informatie die de student (die-en-die) ons voorleest en de paragraaf Wist je dat:

  • Wist je dat elk jaar 5 september de Dag van de Leraar is die door mensen over de hele wereld wordt gevierd.
  • Wist je dat de Dag van de Leraar een dag is om het harde werk en de invloed die leraren in ons leven hebben te waarderen.
  • Wist je dat leraren een enorme impact hebben op ieders leven?
  • Wist je dat docenten je helpen, motiveren en begeleiden om de beste versie van jezelf te worden.
  • Teacher’s Day wordt over de hele wereld gevierd en benadrukt de bijdrage van leraren aan de samenleving.
  • Wereldlerarendag wordt eigenlijk gevierd op 5 oktober, maar de Dag van de Leraar wordt in verschillende landen op verschillende data gevierd.
  • De viering van Teacher’s Day in verschillende landen wordt geassocieerd met opmerkelijke persoonlijkheden of prestaties en mijlpalen op het gebied van onderwijs.

Zie ook: Schoolradio volledig over wetenschap

Vraag en antwoord over Lerarendag

Er wordt gezegd dat de methode van het vertellen van vragen en antwoorden een van de meest plezierige educatieve methoden is die een persoon veel informatie geeft zonder veel moeite te doen om het te onthouden, omdat het waardevolle en zeldzame stukjes informatie zijn. En nu, met een vraag-en-antwoordparagraaf over Lerarendag die de student (zo-en-die) ons voorleest, denk na over de antwoorden om plezier en voordeel te krijgen:

  • de vraag: Wanneer wordt jaarlijks Wereldlerarendag gevierd?
    het antwoord: Op 5 oktober.
  • de vraag: In welk jaar werd de Dag van de Leraar goedgekeurd?
    het antwoord: 1994 na Christus.
  • de vraag: Wat is het doel van Wereldlerarendag?
    het antwoord: Wereldwetenschapsdag heeft tot doel zich te concentreren op de waardering en verbetering van leraren over de hele wereld, en biedt ook de mogelijkheid om na te denken over kwesties die verband houden met leraren en het onderwijsproces.
  • de vraag: Wanneer plaatste UNESCO de slogan: “Het recht op onderwijs betekent het recht op een gekwalificeerde leraar”?
    het antwoord: In 2018, ter gelegenheid van de 70e verjaardag van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens.
  • de vraag: Wanneer viert India Wereldlerarendag en wat betekent het voor hen?
    het antwoord: 5 september is de verjaardag van Dr. Sarvepalli Radhakrishnan, de eerste vice-president en tweede president van het onafhankelijke India.

Zinnen voor de dag van de leraar

Hoewel woorden, uitdrukkingen en slogans niet de dingen zijn die het recht van de leraar en zijn grote gunst aan ons vervullen, hebben ze hun impact en impact op de zielen. Laten we nu luisteren naar een groep onderscheidende zinnen over de Dag van de Leraar die de leerling (die-en-die) voor ons reciteert:

  • We kunnen een leraar nooit genoeg bedanken voor zijn toewijding, wijsheid en verantwoordelijkheid. Fijne leraren dag.
  • Geweldige leraar, bedankt dat je me voorzichtig hebt geleerd om op mijn best te zijn.
  • Het was een eer voor mij om veel dingen van jullie te leren, jullie geweldige leraren; Bedankt dat je een inspiratie bent!
  • Beste Meester, zonder uw begeleiding en wijsheid zou ik niet zijn waar ik nu ben! Bedankt en fijne Dag van de Leraar!
  • Getrouwe Meester, uw wijsheid, toewijding en vriendelijkheid zullen ons altijd op het juiste pad leiden en ons inspireren om betere mensen te zijn.
  • Gerespecteerde leraren, ik dank u dat u het leidende licht voor mij bent om het goed te doen in mijn studie.
  • Goede leraren zijn degenen die gewone studenten zoals wij doen dromen van buitengewone dingen.
  • Een leraar is iemand die de zielen van studenten voor het leven koestert, gelukkige lerarendag aan alle leraren!
  • Al het harde werk en de moeite die u hebt geïnvesteerd om het beste in ons naar boven te halen, kan nooit worden terugbetaald met alleen woorden. We kunnen alleen maar dankbaar zijn om een ​​leraar zoals jij te hebben!

Zie ook: korte zinnen over wereldlerarendag

Een poëzieparagraaf over de leraar

Dichters hebben door de eeuwen heen altijd uiting gegeven aan wat er in de ziel van mensen omgaat, en hun lieve woorden zijn altijd de beste manier geweest om iedereen te prijzen die lof verdient, waaronder zeker de leraar vanwege zijn prominente rol in de samenleving. De dichter drukte in zijn bekende gedicht: “Sta op voor de leraar en breng hem hulde”, de deugd van de leraar uit met een reeks onderscheidende verzen die de student (die-en-die) voor onze oren reciteert:

Kom op voor de leraar en vereer hem *** De leraar is bijna een boodschapper
Kent u de meest eervolle of de meest eervolle *** die zielen en geesten bouwt en creëert?
Glorie zij God, de beste leraar die de eerste eeuwen door de pen werd onderwezen
Je hebt deze geest uit zijn duisternis gehaald en je hebt hem naar het heldere pad geleid.
En ik drukte het soms af met de hand van de leraar *** Roestig ijzer en soms gepolijst
U stuurde Mozes als een gids in de Thora *** en de zoon van de Maagd, dus leerde hij het evangelie
En je blies de fontein van Bayan Muhammed *** op en hij gaf de hadith en gaf de download
Je leerde Griekenland en Egypte, en ze verwijderden van elke zon wat je zou willen verdampen.
Tegenwoordig staan ​​ze nog in de kinderschoenen in de wetenschap, je zoekt het als een inbraak
Vanuit het oosten van de aarde deed de zon alsof wat het westen was voor Adela
O land, sinds de leraar zichzelf verloor *** Tussen de zonnen en jouw oosten is er een truc
Degenen die de waarheid van hun kennis beschermden **** en martelden kwelling en rampspoed daarin
In een wereld die het leven vergezelde, geketend aan het individu dat door hem was geketend
De wereld van de tiran doodde hem, terwijl de hoofden verdoofd neervielen door de klap van de zon

Afsluiting schoolradio op Lerarendag

Aangezien elk begin een einde heeft, zijn we vandaag aan het einde gekomen van onze reis met u op deze schoolradio over de Dag van de Leraar, en voordat we u verlaten, willen we uw aandacht vestigen op het feit dat deze dag zijn grootste tijd heeft genomen belang van het belang van de leraar en zijn rol in onze samenlevingen.De opvoeder wiens impact groot lijkt op de nieuwe generaties, dus we moeten hier altijd alert op blijven en de leraar niet onderschatten, maar hem respecteren en hem in onze ziel de status en aanzien die hij verdient. En nu nemen we afscheid van u in de hoop elkaar te ontmoeten. Moge de vrede, barmhartigheid en zegeningen van God de Almachtige met u zijn.

Hier zijn we tot de conclusie van dit artikel gekomen, en we hebben het behandeld Een schoolradio over Wereldlerarendag in zijn geheel Met al zijn duidelijke paragrafen met een inleiding en conclusie, die allemaal spreken over deze speciale gelegenheid die het verdient om te worden benadrukt.

de recensent

  1. Surah Al Imran, vers: (7)
  2. Soera Az-Zumar, verzen: (8, 9)
  3. Sahih Muslim, Muslim, Abu Huraira, 1631, Sahih
  4. Sahih Al-Bukhari, Al-Bukhari, Abdullah bin Amr, 100, Sahih
                     
السابق
قصص قصيره قصة حموده ومحل التخفيضات من القصص اليمنية الصنعانيه قصص يمنيه
التالي
المربعات في الشبكه اعلاه هي ١ سم في ١ سم ما هي المساحه المظلله بالسنتيمتر المربع؟

اترك تعليقاً