منوعات

بحث جاهز لمادة مهارات البحث ومصادر المعلومات pdf

inhoudsopgave

Onderzoek klaar voor onderzoeksvaardigheden en informatiebronnen materiaal pdf Onderzoeksvaardigheden zijn essentieel voor vooruitgang, omdat ze bijdragen aan het identificeren van problemen die de prestaties of het vermogen om taken te voltooien, en deze effectief op te lossen door middel van onderzoeksstappen.Wat betreft informatiebronnen, het zijn allemaal manieren waarop kennis kan worden verkregen die de wetenschappelijke voordelen ten goede komen en dienen onderzoek bij het verzamelen en analyseren van gegevens Vanuit dit oogpunt en via de referentiewebsite zal een uitgebreid onderzoek naar wetenschappelijke onderzoeksvaardigheden en de meest prominente informatiebronnen worden gepresenteerd.

المحتويات

Inleiding tot onderzoek klaar voor het onderwerp onderzoeksvaardigheden en informatiebronnen

Onderzoeksvaardigheden komen tot uiting in het vermogen om een ​​antwoord op een vraag of een oplossing voor een probleem te vinden, waaronder de mogelijkheid om informatie over een specifiek onderwerp te verzamelen en die informatie te herzien en te analyseren om tot een oplossing te komen. Alles wat nieuw is in verschillende culturen, zoals het wordt beschouwd als een van de manieren van vooruitgang en ontwikkeling van samenlevingen, omdat het de hele mensheid dient en wordt weergegeven door teksten en referenties die voor verschillende doeleinden worden gebruikt, omdat ze worden beschouwd als betrouwbare bronnen voor het verkrijgen van juiste informatie.


Onderzoek klaar voor onderzoeksvaardigheden en informatiebronnen

Onderzoeksvaardigheden worden beschouwd als een reeks kennis en ervaringen die de onderzoeker helpen informatie te vinden en te beoordelen om het onderzoeksprobleem op te lossen.Beide complementeren elkaar, aangezien informatiebronnen van groot belang zijn omdat ze bijdragen aan het verhogen van het culturele niveau van de toegang tot het individu, en informatie wordt beschouwd als een van de krachtige wapens van deze tijd, omdat het de mensheid dient en bijdraagt ​​aan de ontwikkeling van het individu en de samenleving.

Onderwerp doelstellingen Onderzoeksvaardigheden en informatiebronnen

Het onderwerp onderzoeksvaardigheden en informatiebronnen wordt beschouwd als een van de wetenschappelijke vakken voor de tweede graad van de middelbare school in het Koninkrijk Saoedi-Arabië. Dit onderwerp omvat het organiseren van informatiebronnen en een verklaring van de belangrijkste soorten, hun belang en waarde voor het individu en de samenleving, naast het kennen van de vaardigheden van wetenschappelijk onderzoek en hoe deze te gebruiken.Het artikel luidt als volgt:

  • Bekendheid met informatiemedia en zijn typen, en training in het voorbereiden van vormen van informatie.
  • Kennis van en training over methoden voor het ophalen van informatie met behulp van indexen.
  • Ontwikkel de basisvaardigheden van de leerling, met name taal-, numerieke en motorische vaardigheden.
  • Aandacht besteden aan informatie en onderscheid maken tussen de gedrukte vormen en het realiseren van de factoren die daarop van invloed zijn.
  • Kennismaken met de informatiecentra die beschikbaar zijn in het Koninkrijk Saoedi-Arabië.
  • De leerling bewust maken van het concept van computerprogramma’s voor bibliotheken.
  • De leerling de nodige vaardigheden bijbrengen over informatienetwerken als informatiebron.

Zie ook: Betrouwbare informatie is informatie die we vinden

Onderzoeksvaardigheden

Het drukt het vermogen van het individu uit om nuttige informatie met betrekking tot een bepaald onderwerp te vinden en te evalueren. Deze vaardigheden omvatten het uitvoeren van onderzoeken, het gebruiken van kritische analyse en het vormen van hypothesen of oplossingen voor een bepaald probleem. Ze zijn erg belangrijk omdat ze bijdragen aan het identificeren van problemen die de prestaties belemmeren of het vermogen om taken uit te voeren en haalbare oplossingen voor deze problemen te vinden.Daarom zijn wetenschappelijke onderzoeksvaardigheden als volgt ingedeeld in een reeks vaardigheden:

Al-Shammari classificatie van wetenschappelijke onderzoeksvaardigheden

Het is een van de belangrijke classificaties die afhankelijk zijn van hoe toegang te krijgen tot informatie, de stappen van wetenschappelijk onderzoek toe te passen en onderzoek te schrijven met de juiste vaardigheden. De classificatie is als volgt:

Vaardigheden voor informatieverwerving Waar het wordt weergegeven door gebruik te maken van methoden om toegang te krijgen tot informatie, of het nu traditioneel is, zoals boeken en tijdschriften, of primaire bronnen, dit zijn de informatie die voor het eerst werd gepresenteerd, zoals biografie, correspondentie en documenten, of elektronische informatiebronnen die zich op internet bevinden.
Vaardigheden voor het toepassen van stappen voor wetenschappelijk onderzoek Het drukt de kennis van de onderzoeker uit van de stappen van wetenschappelijk onderzoek, namelijk het identificeren en formuleren van het probleem, vervolgens het ontwikkelen en testen van hypothesen voor onderzoek, het kiezen van de juiste onderzoeksmethodologie en -hulpmiddelen en het selecteren van de juiste steekproef voor onderzoek, waarna gegevens worden verzameld en geanalyseerd, en resultaten en aanbevelingen worden geformuleerd en geïnterpreteerd door ze in het onderzoeksrapport te schrijven.
Onderzoek schrijfvaardigheid Er zijn enkele van de basisvaardigheden die aanwezig moeten zijn in wetenschappelijk onderzoek, en ze omvatten eenvoud, objectiviteit, taal en juiste bewoordingen, naast de mogelijkheid van continue wijziging of herschrijven.

Sikaran classificatie van wetenschappelijke onderzoeksvaardigheden

Het is een van de indelingen die zich, naast het verwerven van basisvaardigheden, bezighoudt met het schrijven van het onderzoek qua formulering en schrijfstijl.De indeling is als volgt:

De titel van de zoekopdracht opstellen Het bestaat uit het kiezen van de titel van het onderzoek in de juiste taal en bewoording, naast het opnemen van de titel over duidelijkheid en betekenis.
Voldoende kennis van het onderzoeksonderwerp Waar de onderzoeker volledige en uitgebreide kennis van het onderzoeksonderwerp moet hebben en de juiste steekproef moet selecteren om het probleem op te lossen.
Onderzoeksstappen en doelstellingen bepalen Dit wordt gedaan door het onderzoeksprobleem te verduidelijken en te definiëren en onderzoekshypothesen te ontwikkelen, met de selectie van de steekproef en de methode van gegevensverzameling en -analyse voor de mogelijkheid om hypothesen te schrijven en resultaten vast te stellen.
duidelijkheid van schrijfstijl Gebruik een stijl die de aandacht van de lezer trekt bij het lezen van het onderzoek.
Bepaal de tijdsperiode De onderzoeker moet een bepaalde tijd uittrekken om het onderzoek af te ronden, zodat het past binnen zijn ruimtelijke en objectieve grenzen.
Objectiviteit De onderzoeker vermijdt vooringenomenheid bij het schrijven van het onderzoek en het bereiken van de resultaten.

Zie ook: Informatiecontainers zijn de bronnen waarop u schrijft

Kirlinger en Lee classificatie van wetenschappelijke onderzoeksvaardigheden

Het is de laatste classificatie die afhankelijk is van basisvaardigheden die kunnen worden opgelost door het onderzoeksprobleem op te lossen en er innovatieve oplossingen voor te vinden. Het omvat kritisch denken en wetenschappelijke analyse van gegevens. De classificatie is als volgt:

Probleemoplossing Het wordt weergegeven in het vinden van effectieve oplossingen, waaronder het kennen van het onderzoeksprobleem, het definiëren, interpreteren en analyseren door te werken aan het vinden van innovatieve oplossingen.
Verbinding Het is een van de belangrijkste vaardigheden van wetenschappelijk onderzoek.Het houdt verband met het communiceren met anderen om het onderzoeksprobleem op te lossen en goede resultaten te bereiken.Het omvat het schrijven van rapporten, het samenvatten van gegevens, presentaties en interviews.
wetenschappelijke analyse Het geeft weer hoe verschillende vormen van informatie, zoals statistische tests en grafieken, worden verwerkt.
Kritisch denken Het drukt rationeel denken uit, het analyseren en interpreteren van informatie en het leggen van verbanden, zoals het wordt vertegenwoordigd door de vaardigheden van creativiteit, observatie, logica en feedback, en conceptueel denken.

Informatie bronnen

Het wordt vertegenwoordigd door de plaats of het ding waar de informatie vandaan komt, aangezien het verkrijgen van informatie een van de belangrijkste stappen is die het individu helpen kennis te verwerven en zich bewust te worden van de realiteit en het hedendaagse leven, en daarom neemt de mens zijn toevlucht tot het verkrijgen van het op verschillende manieren, aangezien informatie bijdraagt ​​aan de vooruitgang en ontwikkeling van de samenleving, evenals Er zijn veel bronnen om informatie te verkrijgen die de onderzoeker helpen bij het verzamelen van wat hij moet weten om de structuur voor de nabije en lange toekomst, en ze zijn als volgt:

traditionele informatiebronnen

Het weerspiegelt alle gepubliceerde en geregistreerde bronnen, omdat het nog steeds waardevol is voor onderzoek en onderzoekers, en wordt beschermd door auteursrecht, omdat het alle informatie bevat die op de kranten is afgedrukt, met name de volgende:

  • tijdschriften: Het omvat alle artikelen die zijn geschreven door onderzoekers binnen een academisch of professioneel veld, en deze artikelen bestrijken vele interessegebieden voor de onderzoeker of lezer.
  • boeken: Het is een basisinformatiebron die alle details van het onderwerp omvat, en boeken worden verkregen door de bibliotheek te bezoeken.
  • kranten: Het is een van de traditionele bronnen die in het huidige tijdperk in weinig bestaan, omdat het een groep artikelen vertegenwoordigt die dagelijks over actuele gebeurtenissen worden gepubliceerd.
  • Encyclopedie: Het is een kort artikel dat een groot aantal onderwerpen bevat, en het bevat algemene encyclopedieën die een breed scala aan onderwerpen bieden, of encyclopedieën die slechts op één gebied gespecialiseerd zijn.

Zie ook: Stappen van de experimentele methode in wetenschappelijk onderzoek

Primaire informatiebronnen

Het drukt informatie uit die voor het eerst wordt gepresenteerd of origineel materiaal waarop ander onderzoek is gebaseerd. Het is bevestigde informatie die is gepubliceerd over specifieke onderwerpen en in een bepaalde periode. De meest prominente voorbeelden hiervan zijn: originele manuscripten met biografische informatie, dagboeken, correspondentie, archieven, bejaarden en originele documenten zoals geboorteakten, gerechtelijke documenten, naast de grondwet, regelgeving en wettelijk recht van landen, en tijdschriften over verschillende onderzoeksdocumenten.

Secundaire informatiebronnen

Het is een analyse of herformulering van primaire bronnen, aangezien het een nauwkeurige en aanvullende referentie is, het is meestal een samenvatting, interpretatie, reorganisatie of toegevoegde waarde aan een primaire bron, en de meest prominente voorbeelden hiervan zijn: krantenartikelen , biografie, kunstwerken en kritiek Georiënteerde literatuur, verhandelingen en woordenboeken, evenals politieke commentaren op gebeurtenissen, en boeken die analyses en interpretaties bieden.

elektronische informatiebronnen

Het drukt documenten uit die zich op internet bevinden, zodat ze toegankelijk zijn via een computer, zoals directe communicatie via regionale en lokale databases verspreid over de hele wereld, of via compacte laserdisks waar informatie wordt opgeslagen op schijven en opgehaald via Laser bundels, en één schijf herbergt meer dan een kwart miljoen pagina’s, of verwijst naar de oudste elektronische bronnen, namelijk magneetbanden.

Zie ook: Essay over levensvaardigheden pdf

Conclusie klaar voor onderzoeksvaardigheden en informatiebronnen

Een onderzoek naar wetenschappelijke onderzoeksvaardigheden en informatiebronnen wordt beschouwd als een van de belangrijkste onderzoeken, omdat het gaat over de beste informatiebronnen in al zijn vormen, en de belangrijkste wetenschappelijke onderzoeksvaardigheden die de onderzoeker nodig heeft bij het schrijven van het onderzoek. concept van onderzoeksvaardigheden, zoals het werd uitgelegd volgens de classificatie van wetenschappers, daarna gingen we over tot het uitleggen van het concept van informatiebronnen, waarbij informatie wordt beschouwd als iets dat wordt toegevoegd aan de intellectuele, cognitieve en wetenschappelijke voorraad van de mens, en daarom een persoon zijn toevlucht neemt tot het verkrijgen ervan op verschillende manieren, en het belang om het te verkrijgen hebben we uitgelegd in Zoeken in de meest prominente informatiebronnen.

Een kant-en-klaar onderzoek voor het onderwerp Onderzoeksvaardigheden en Informatiebronnen doc

Onderzoeksvaardigheden zijn de belangrijkste vaardigheden die een onderzoeker nodig heeft, aangezien wetenschappelijk onderzoek een van de manieren is om problemen op te lossen en tot innovatieve oplossingen te komen, en de gemeenschap graag informatie verzamelt en documenteert om mensen van dienst te zijn, en het is belangrijk om over onderzoek te praten vaardigheden en informatiebronnen We presenteren dit onderzoek als een doc-bestand Het kan “van hier” worden gedownload om te worden omgezet in een multifunctioneel Word-bestand, en het kan ook op papier worden afgedrukt als een archiefreferentie die kan worden opgenomen in de persoonlijke bibliotheek.

Onderzoek klaar voor onderzoeksvaardigheden en informatiebronnen materiaal pdf

Gezien de noodzaak van dit onderzoek dat we hebben uitgevoerd naar onderzoeksvaardigheden en informatiebronnen, was het noodzakelijk om het te presenteren als een pdf-bestand dat “van hier” kan worden gedownload, om een ​​referentie te blijven waarnaar kan worden verwezen wanneer nodig, aangezien informatie beschouwd als een middel tot innovatie en creativiteit in het leven.Het verzamelen van informatie op alle gebieden om de horizon van hun denken te verbreden en om innovaties te bereiken die de mensheid dienen.

Zie ook: Het is gescheiden van de rest van de bronnen vanwege het veelvuldige gebruik

Hiermee komen we aan het einde van ons artikel, dat de titel had: Onderzoek klaar voor onderzoeksvaardigheden en informatiebronnen materiaal pdf, Waardoor we dit belangrijke onderzoek naar het concept van onderzoeksvaardigheden hebben uitgevoerd, en het concept van informatiebronnen en een verklaring van elk van hen, en dit onderzoek werd gepresenteerd als een pdf- en doc-bestand om er voordeel uit te halen.

                     
السابق
حل سؤال عندما تبلغ شجرة الورد الطائفي عشرين سنة تقريبًا تقدم لصاحبها أكثر من ………. وردة في الموسم..،
التالي
عــاجـل!!🔥 قـرار مهـم سيكون في صالح التلاميذ من وزارة التعليم.. | وزارة التربية الوطنية

اترك تعليقاً