منوعات

بحث عن الغضب وأنواعه وآثاره

inhoudsopgave

Onderzoek naar woede, de soorten en effecten ervan Dat is een van de ernstigste problemen met zijn puur negatieve gevolgen, zowel op het niveau van het individu als de samenleving, het verzwakken van het sociale weefsel, het uiteenvallen van het gezin, het nalaten van gevoelens van wrok en haat, en het destabiliseren van het zelfvertrouwen, en vanaf dit punt van uitzicht en door Mijn artikelen site, We zullen een uitgebreide studie en onderzoek presenteren over alles wat met woede te maken heeft, wat is het? Wat zijn de soorten? En wat zijn de effecten ervan? Naast hoe u van dit negatieve gedrag af kunt komen, voegen we het onderzoek bij in pdf- en doc-indeling.

المحتويات

Inleiding tot woede, de soorten en effecten ervan

Woede is vaak het gevolg van een interne of externe gebeurtenis, die de vorm kan aannemen van een bedreiging, agressie of onrecht, en sommigen hebben beweerd dat het een adaptieve reactie is waarvan het voordeel ligt in bescherming tegen gevaar, en het verschilt van persoon tot persoon op basis van op de manier waarop de persoon heeft geleerd om met deze emoties om te gaan binnen zijn familie en de plaats waar hij opgroeide, en het kan worden uitgedrukt door te schreeuwen of sarcasme, en kan zichzelf erbij betrekken, en daaruit zijn woede en de uitdrukking ervan een relatief probleem dat varieert naargelang de verschillende mensen en hun reactie op emoties, en de impact van de omgeving om hen heen.


Zie ook: Onderzoek de rol van rolmodellen in de omgang met de omgeving

Onderzoek naar woede, de soorten en effecten ervan

Woede is een emotionele toestand, vergezeld van een reeks fysieke effecten, zoals een stijging van de hartslag, hoge bloeddruk en adrenaline, en woede is in gradaties van woede, lichte en ernstige woede, en een persoon heeft een verlangen om schade te berokkenen mensen om hem heen nadat ze zich sterk hebben gevoeld, wordt het gevoel van woede opgewekt in Er zijn veel gevallen, misschien wel de belangrijkste is het gevoel van onrechtvaardigheid en oneerlijkheid in de zaken van het dagelijks leven, en door dit onderzoek zullen we stilstaan ​​bij de soorten en gevolgen van woede.

Zie ook: Onderzoek naar geweld, de oorzaken en schade ervan

Definitie van woede in de psychologie

Psychologen definiëren woede als een van de vormen van reactie en respons die verschillende vormen aannemen om mensen in staat te stellen om te gaan met de bedreigingen waaraan ze worden blootgesteld, wat resulteert in ongepast agressief gedrag van de boze persoon, zoals schreeuwen, met boeken gooien, de pen breken, het breken van het glas, en er zijn gevallen waarin het wordt onderdrukt De mens heeft een gevoel van woede in zich en neemt niet de vorm aan van een schijnbaar gedrag Galen en Seneca beschouwden woede als een soort waanzin, en Seneca zei dat woede zelfs nutteloos is voor oorlog, en dat het in sportwedstrijden verkeerd is om boos te worden.

Aristoteles zei: Degenen die woedend zijn, verliezen alle macht over zichzelf, en David Hume ziet dat woede een van de emoties en instincten is, en hun gebrek is een bewijs van dwaasheid.

Zie ook: Foto’s over de schade van drugs en hun negatieve impact op jongeren en manieren om ze te voorkomen

soorten woede

Woede neemt verschillende soorten en vormen aan, afhankelijk van de psychologische toestand van mensen, of waar ze vanaf hun kindertijd aan zijn blootgesteld, evenals de impact van de omgeving op het werk. Hieronder zullen we de soorten woede in detail bespreken:

vastberaden woede

Het is een vorm van diplomatie en het is de meest positieve vorm van woede. De eigenaar wordt gekenmerkt door kalmte en zijn vermogen om zijn emoties te beheersen. Hij richt geen beledigingen en gebruikt geen geweld. Hij is in staat om emoties te confronteren met positief gedrag het gevoel van anderen.

gedragsmatige woede

In dit geval verliest de persoon de controle over zichzelf en is hij geneigd vijandig te zijn, hij kan de mensen om hem heen fysiek aanvallen en dingen breken, en dit type komt vaak voor bij mensen die last hebben van psychologische problemen, waarbij mensen met gedragsmatige woede last hebben van uitbarstingen van agitatie zonder duidelijke redenen en ze hebben psychologische behandeling nodig

chronische woede

Dit type woede wordt gekenmerkt door permanente wrok, die het gevolg is van pijnlijke gebeurtenissen die ze in het verleden hebben meegemaakt, zoals fysieke agressie of marginalisering van hun persoonlijkheid, en ze gingen niet verder dan dat.

veroordelende woede

Veroordelende woede is het resultaat van een logische reden, zoals blootstelling aan onrecht, en een persoon die lijdt aan veroordelende woede ziet in zichzelf een morele superioriteit die hem in staat stelt harde kritiek en belediging aan anderen te richten zonder zich schuldig te voelen, en dit maakt hem ziek. -bedoeld naar hen toe.

dwangmatige woede

Het is een van de soorten woede die moeilijk te beheersen is, en het komt voort uit het gevoel van wanhoop en frustratie van de eigenaar als gevolg van situaties buiten zijn controle, zoals in gevallen van intense angst, en druk die zijn vermogen om te absorberen en te verdragen te boven gaat.

passieve agressieve woede

De persoon in dit geval heeft niet het vermogen om zijn woede te uiten, dus hij ontsnapt aan de confrontatie en neemt zijn toevlucht tot introversie, en drukt zijn woede soms uit door sarcasme of stilte, of contemplatie op het werk, wat een negatief effect heeft op zijn persoonlijke en professionele leven, en verschijnt op de mensen die hebben geleden onder geweld van hun opvoeders Sommigen geloven dat de persoon die aan dit type lijdt de kenmerken van passiviteit en vijandigheid combineert, en dit is iets dat niet kan worden gecombineerd zonder scheiding.

woede wraak

Het is een van de meest voorkomende vormen van woede, en het komt voor als een instinctieve reactie die wordt gemotiveerd door het motief van wraak tegen iemand als gevolg van schade of letsel aan zijn hand, en het komt vaak voor in de relaties van mensen onder hen en hun familie of naaste mensen, en resulteert in de versterking van problemen en verandert ze in een woordenstrijd en de wens van de persoon om het misbruik te beantwoorden. Het is een van de gevaarlijkste en gevaarlijkste vormen van woede vanwege de moeilijkheid om het motief te beheersen voor wraak, en het onvermogen om het terug te draaien.

Zelfmisbruikende woede

De persoon met dit soort woede voelt wanhoop, vernedering en gebrek aan eigenwaarde, waardoor hij negatief over zichzelf praat, drugs gaat gebruiken en zijn woede kan uiten door anderen aan te vallen en te bekritiseren om dit gevoel voor hem te verbergen, en de meest kwetsbare mensen voor dit soort woede zijn zeer gevoelig, en meditatie en spreken worden overwogen. Rationeel over het probleem is een van de nuttigste manieren om het te behandelen.

verbale woede

Een van de soorten woede en het wordt uitgedrukt door woorden zonder acties, zoals schreeuwen, spot of bedreiging, en het is minder gevaarlijk dan wat verschijnt in gedrag van woede, en neemt een vorm aan van emotioneel misbruik van anderen en verbale woede eindigt vaak met spijt en het initiatief van de persoon die last heeft van verbale woede om zich te verontschuldigen in Vaak nadat hij spijt heeft gehad van wat hij heeft gedaan.

wispelturige woede

Het verschijnt in de vorm van een plotselinge en scherpe emotie, en het is vermeldenswaard dat vluchtige driftbuien vaker voorkomen bij mannen die last hebben van bepaalde problemen zoals drugsmisbruik, waarbij ze een gevoel van kracht opwekken, en wat niet over het hoofd kan worden gezien is de gevaar dat deze mensen voor zichzelf en anderen kunnen veroorzaken, en het voortduren van angst. De mensen om hem heen mogen hem niet provoceren, zoals hij door welke actie dan ook kan worden uitgelokt.

Zie ook: De redenen om in drugs te vervallen, wat zijn de effecten van verslaving en de belangrijkste praktische tips om het te vermijden

woede gewekt

De effecten van woede zijn niet beperkt tot het individu alleen, maar strekken zich uit tot de hele gemeenschap. Hieronder zullen we in detail praten over de effecten van woede op het individu en de samenleving:

Woede provoceerde het individu

Woede veroorzaakt grote schade aan het individu fysiek, gezondheid, psychologisch en organisch, en leidt zelden tot positieve resultaten, en hieronder zullen we de effecten bespreken van woede ervaren door het individu

Fysieke effecten van woede op het individu

Sommige effecten treden op het menselijk lichaam op als een natuurlijk gevolg van woede en psychologische reacties, waaronder de afscheiding van de bijnieren cortisol en adrenerge hormonen, waardoor het lichaam klaar is om te vechten terwijl het bloed vanuit het spijsverteringskanaal naar de spieren van het lichaam stroomt, evenals een versnelling van de hartslag, hoge temperatuur en zweten.

Gezondheidseffecten van woede op het individu

Een uitbarsting van woede heeft een reeks negatieve effecten op de gezondheid van de prikkelbare persoon, en deze zijn van korte en soms ook langere tijd, aangezien de boze persoon lijdt aan slapeloosheid en frequente hoofdpijn, en meer vatbaar is voor hartaanvallen, beroertes , evenals spijsverteringsproblemen zoals buikpijn, en eindigt vaak bij mensen die lijden aan woede en depressie.

Motiverende effecten van woede op een individu

Woede heeft motiverende effecten op de passieve persoon en verschijnt in twee tegenstrijdige positieve en negatieve richtingen.Wat betreft de positieve, het wordt gemanifesteerd door het gevoel van de persoon die lijdt aan één type woede van zijn vermogen tot controle en controle, wat wordt weerspiegeld positief met de neiging om onrecht van hem en de mensen om hem heen te verwijderen, en de negatieve impact wordt weergegeven in zijn gevoel van zijn recht om anderen te misbruiken en tegen hen te schreeuwen, en dat het hun plicht is om zijn uitbarsting van woede en immorele daad.

Woede provoceert het immuunsysteem van een individu

Verschillende onderzoeken naar het effect van woede op het immuunsysteem van een boze persoon hebben gemeld dat mensen die worden blootgesteld aan driftbuien meer kans lopen dan andere gezonde mensen om geïnfecteerd te raken, omdat hun immunoglobulinespiegel aanzienlijk daalt in de eerste zes uur na de driftbui, en professor Mary Fristed van de Universiteit van Ohio, VS, benadrukt de noodzaak van zelfbeheersing en het gebruik van gevoel voor humor om boosheid kwijt te raken en zo een negatief effect op het immuunsysteem te hebben.

Het leidde tot verontwaardiging in de samenleving

Woede heeft veel negatieve effecten, waarvan de belangrijkste zijn:

  • Mensen die last hebben van chronische woede hebben moeite om succesvolle vriendschappen te sluiten.
  • De neiging van mensen die last hebben van woede tot depressie, vermindert de schijn van genegenheid in hun relaties.
  • Agressieve mensen kunnen niet profiteren van de steun van anderen, omdat ze niet beseffen hoeveel hun irrationele gedrag de mensen om hen heen kan vervreemden.
  • Woede leidt tot toevlucht nemen tot agressieve woorden en daden en immoreel gedrag, zoals roekeloos rijgedrag en gebrek aan respect voor ouderen en kinderen.
  • Woede speelt een grote rol bij de versnippering van het gezin.

Zie ook: Onderzoek naar het milieu en hoe het te behouden

Hoe zich te ontdoen van woede

De volgende zijn een reeks stappen die helpen bij zelfbeheersing en het wegwerken van woede:

  • graaf: Het tellen van de getallen in oplopende of aflopende volgorde verlaagt de hartslag en kalmeert de adem.
  • diepe ademhaling: Als je boos bent, haal diep adem door de neus en adem rustig uit de mond om de emotie onder controle te houden.
  • Denk voor je spreekt: Wanneer een persoon boos wordt, is het gemakkelijk voor hem om acties te ondernemen waar hij spijt van heeft nadat zijn woede is gezakt, dus de geïrriteerde persoon moet even wachten voordat hij iets zegt of doet
  • Definieer oplossingen: Bij de eerste uitbarsting van geschreeuw en roekeloosheid in irrationele woorden en daden, moeten we mogelijke oplossingen aandragen om het probleem op te lossen.
  • Oefening: Zoals wandelen en fietsen vanwege zijn grote rol bij het kalmeren van zenuwen.
  • Rekoefeningen doen: Het oefenen van motorische oefeningen, zoals nek- en schouderoefeningen, speelt een rol bij het beheersen van het lichaam en het beheersen van emoties.
  • Meditatie: Het beoefenen van meditatie, zoals uitgaan naar een rustige plek, mediteren over de natuur en ontspannen, helpt om een ​​persoon rationeel te maken op momenten dat andere mensen boos zijn.
  • gelach: Het heeft dat verbazingwekkende effect door de stemming ten goede te veranderen en de negatieve kijk te vermijden, inclusief het aaien van kinderen en het bekijken van video’s die woede verminderen of juist vergroten.
  • Boosheid uiten: Boosheid correct en rationeel uiten is de belangrijkste oplossing voor woede.

Zie ook: Volledige zoektocht naar drugs met referenties

Conclusie Een onderzoek naar woede, de soorten en effecten ervan

Zo zijn we aan het einde gekomen van het onderzoek waarin we spraken over een van de gevaarlijkste sociale kwesties, namelijk woede. In zijn regels noemden we de definitie van woede, somden de typen op en noemden de belangrijkste effecten en gevolgen hiervan en hoe u van dit gedrag af kunt komen.

Zie ook: Zoek naar pijnlijke verhalen uit de wereld van drugs pdf

Onderzoek naar woede en zijn soorten en effecten pdf

In het licht van de grote inspanningen van alle gemeenschapsinstellingen om van het fenomeen woede af te komen vanwege de ongewenste gevolgen ervan, naarmate bewustmakingscampagnes zich verspreiden, hetzij in schoolevenementen, of televisie- en radioprogramma’s om woede te definiëren en de noodzaak om het te beheersen, wat ertoe leidde dat veel mensen online gingen zoeken naar Dit onderwerp wordt gepresenteerd in meer dan één formaat, inclusief PDF. Iedereen kan het onderzoek naar woede, de typen, effecten en hoe je van dit fenomeen afkomt, rechtstreeks bekijken en downloaden via de volgende link “vanaf hier”.

Zie ook: 50 korte kant-en-klare onderzoeksconclusies geschikt voor alle onderzoeken

Onderzoek naar woede en de soorten en effecten ervan doc

Mensen zoeken online naar het onderwerp van ons onderzoek, namelijk woede, de soorten en effecten ervan, en hoe er vanaf te komen, in verschillende formaten, vanwege het veelvuldige gebruik in veel onderwijsgebieden om dit negatieve fenomeen in de samenleving te verminderen. is in deze vorm en direct “van hier”.

Zo, we zijn aan het einde van ons artikel gekomen Onderzoek naar woede, de soorten en effecten ervanEn we hebben uitgebreid gesproken over dit gedragsfenomeen, wat is woede? En wat zijn de soorten? En wat zijn de effecten ervan? Naast hoe je van woede af kunt komen, hebben we dit onderzoek bijgevoegd in pdf- en doc-indeling.

de recensent


  1. psychguides.com , , 14/05/2022
                     
السابق
متي يتوقف الضمان الاجتماعي القديم؟ .. وزارة الموارد البشرية تجيب
التالي
الاستعلام عن المخالفات المرورية 1443عبر الهاتف والاعتراض على المخالفات

اترك تعليقاً