منوعات

صور سورة الشرح مكتوبة كاملة بالتشكيل

Wil je Surat Al-Sharh volledig lezen? Als je antwoord ja is, raden we je aan dit artikel te lezen.
We zullen aan u presenteren Surah Al-Sharh foto’s.. Volg ons

المحتويات

Surah Al-Sharh foto’s

  • Gerangschikt in de vierennegentigste koran.
  • Het is gelegen in deel (30) partij (60) wijk (7).
  • Het is een Mekkaanse soera.
  • Het werd geopenbaard na Surat Ad-Duha.
  • Het aantal verzen (8)

Surah Al-Sharhi

Surah Al-Sharh is voluit geschreven in diakritische tekens

In de naam van Allah de Barmhartige

Hebben we uw borst niet geopend? En Wij hebben uw last van u weggenomen degene die je rug brak
En Wij hebben voor u uw herinnering opgewekt Want met ontbering komt gemak Voorwaar, met ontbering is gemak
Als je klaar bent, giet je het uit en naar God zegene je frۡgb


Surah Al-Sharh interpretatie

  • De Almachtige zegt: (Hebben wij uw kist niet voor u geopend) betekent: Wat betreft Wij hebben uw kist voor u geopend, d.w.z.: Wij hebben hem verlicht en ruim, ruim en ruim gemaakt, zoals Hij zei: Dus wie God wil om te leiden, zal Hij hem bewaken. [ الأنعام:125 ] En zoals God zijn borst uitlegde, zo maakte hij zijn wet ruim, breed, gemakkelijk, en er is niets mis mee, geen ontbering of bekrompenheid.
  • En er werd gezegd: Wat wordt bedoeld met zijn uitspraak: (Hebben we uw borstkas niet voor u geopend) legde zijn borstkas uit in de nacht van de Nachtelijke Reis, zoals gepresenteerd in de overlevering van Malik bin Sa’sa’ah en Al- Tirmidhi noemde het hier. En dit, hoewel het waar is, maar er is geen tegenstrijdigheid, want het omvat de verklaring van zijn borstkas die in de nacht van de Nachtreis in zijn borst werd gedaan, en de morele verklaring die daaruit voortvloeide, en God weet het beste.
  • Abdullah bin Imam Ahmad zei: Muhammad bin Abd al-Rahim Abu Yahya al-Bazzaz vertelde ons, Yunus bin Muhammad vertelde ons, Muadh bin Muhammad bin Muadh bin Muhammad bin Ubay bin Kaab vertelde me, Abu Muhammad bin Muadh vertelde me, op gezag van van Muadh, op gezag van Mohammed, op gezag van Ubay bin Kaab: Abu Huraira was bereid om de Boodschapper van God te vragen, moge God hem zegenen en vrede schenken, over dingen waar niemand anders hem naar zou vragen, dus hij zei: O Boodschapper van God, wat was het eerste dat je zag van de kwestie van profetie? Dus de Boodschapper van God, moge Gods gebeden en vrede met hem zijn, zat rechtop en zei: “Je hebt gevraagd, Abu Huraira, dat ik in de woestijn ben op de leeftijd van tien jaar en maanden, en er zijn woorden boven mijn hoofd , en als een man tegen een ander zegt: Is hij het? [ قال:نعم ] Hij begroette me met gezichten die ik niet had gezien [ لخلق ] Nooit, zielen die ik nooit heb gevonden, en kleren die ik nog nooit bij iemand heb gezien. Dus kwamen ze lopend naar me toe, totdat elk van hen mijn armen pakte, en ik kon geen van hen elkaar raken, dus zei een van hen tegen zijn metgezel: Zet hem neer. Dus legde hij me neer zonder aarzeling of aarzeling. Een van hen zei tegen zijn metgezel: Open zijn borst. Een van hen viel op mijn borst en spleet het, zoals ik het zie, zonder bloed of pijn, en hij zei tegen hem: Haal de haat en afgunst eruit. Dus haalde hij iets uit de vorm van een bloedzuiger, gooide het eruit en gooide het weg, en zei tegen hem: “Betreed mededogen en barmhartigheid, en zie, de gelijkenis van degene die eruit haalde zag eruit als zilver. Toen schudde hij de duim van mijn rechtervoet en zei: Kom en wees veilig. Dus keerde ik ermee terug om een ​​vriendelijkheid voor de jongeren te worden en een genade voor de ouden.”
  • En hij zei: (En Wij hebben uw last van u weggenomen), wat betekent: dat God u uw eerdere en toekomstige zonden moge vergeven. [ الفتح:2 ] (degene die je rug brak) de ruïne: het geluid. En meer dan één van de voorgangers zei over zijn uitspraak: (Degene die je rug brak), wat betekent: de last die je zwaarder maakte.
  • En hij zei: (En Wij hebben jullie in gedachtenis gehouden) Mujahid zei: Ik word niet genoemd, behalve dat jij met mij wordt genoemd: Ik getuig dat er geen god is dan God, en ik getuig dat Mohammed de Boodschapper van God is .
  • Qatada zei: God heeft zijn herinnering in deze wereld en in het hiernamaals opgewekt, dus er is geen prediker, getuige of persoon van gebed die niet roept: ik getuig dat er geen god is dan God, en dat Mohammed de Boodschapper is van God.
  • Ibn Jarir zei: Yunus vertelde me, Ibn Wahb vertelde ons, Amr Ibn Al-Harith vertelde ons, op gezag van Daraj, op gezag van Abu Al-Haytham, op gezag van Abu Saeed, op gezag van de Boodschapper van God, vrede en zegeningen zij met hem, dat hij zei: “Gabriël kwam naar mij toe en zei: Mijn Heer en uw Heer zeggen: Hoe heeft u uw herinnering opgewekt? Hij zei: God weet het het beste. Hij zei: Als ik genoemd word, zal jij met mij genoemd worden.” Dit is ook overgeleverd door Ibn Abi Hatim op gezag van Yunus bin Abdul-Ala, en Abu Ya’la heeft het overgeleverd via Ibn Lahi’ah, op gezag van van Daraj.
  • Ibn Abi Hatim zei: Abu Zura’ vertelde ons, Abu Omar al-Hawdi vertelde ons, Hammad bin Zaid vertelde ons, Ata bin al-Sa’ib vertelde ons, op gezag van Saeed bin Jubayr, op gezag van Ibn Abbas, hij zei: De Boodschapper van God, vrede zij met hem, zei: “Ik vroeg mijn Heer een zaak waarvan ik wenste dat ik die niet was.” Ik vroeg hem, ik zei: Er waren profeten voor mij, van wie sommigen werden onderworpen aan de wind, en sommigen van hen gaven leven aan de doden. Hij zei: O Mohammed, heb ik u niet als wees gevonden en u opgenomen? Ik zei: Ja, Heer. Hij zei: Vond ik je niet verloren en heb ik je opgeofferd? Ik zei: Ja, Heer. Hij zei: Heb ik geen familie voor je gevonden, dus heb ik voor je gezongen? Hij zei: Ik zei: Ja, o Heer. Hij zei: Heb ik je je borst niet uitgelegd? Had ik jou niet genoemd? Ik zei: Ja, o Heer.
  • Abu Naim zei in “Dala’il al-Nubuwwah”: Ons werd verteld door Abu Ahmad Al-Ghatrifi, vertelde Musa bin Sahl Al-Jawni ons, Ahmed bin Al-Qasim bin Bahram Al-Hiti vertelde ons, Nasr bin Hammad vertelde ons , Hij, vrede zij met hem, zei: ‘Toen ik klaar was met wat God mij had opgedragen met betrekking tot de zaken van de hemelen en de aarde, zei ik: O Heer, er was geen profeet voor mij behalve dat u hem eerde. Hij zei: Of heb ik je niet beter gegeven dan dat alles, waarvan ik me alleen herinner dat je het met mij noemde, en ik heb de borsten van je natie evangeliën gemaakt die de koran openlijk reciteren, en ik heb het niet aan een natie gegeven , en ik gaf je een schat uit de schatten van mijn troon: Er is geen macht of kracht behalve bij God, de Allerhoogste, de Grote.
  • Al-Baghawi heeft op gezag van Ibn Abbas en Mujahid overgeleverd dat hiermee de oproep tot gebed wordt bedoeld. Betekenis: hij noemde het erin, en hij noemde uit de poëzie van Hassan bin Thabet:
  • verleidde hem voor profetie een zegel van God des lichts zwaaiend en getuigend
  • En God voegde de naam van de Profeet toe aan de Zijne toen hij in de vijf muezzins zei: Ik getuig.
  • En splitste zijn naam voor hem om hem te vereren, want de troon is Mahmoud, en dit is Mohammed.
  • Anderen zeiden: God wekte zijn herinnering op in de eerste en de laatste, en hij merkte het op, toen hij het verbond met alle profeten aannam om in hem te geloven en hun naties te bevelen in hem te geloven, toen werd zijn herinnering in zijn natie, dus wordt God alleen met hem genoemd.
  • En wat is het beste van wat al-Sasari, moge God hem genadig zijn, zei:
  • De oproep tot gebed is alleen geldig in zijn aangename naam in de mond die aangenaam is.
  • Hij zei ook:
  • [ ألَم تَــر أنَّــا لا يَصــحُّ أذانُنَــا وَلا فَرْضُنـا إنْ لـم نُكَـررْه فيهمـا ]
  • En Zijn uitspraak: (Inderdaad, met ontbering is gemak * Voorwaar, met ontbering is er gemak) Allah informeerde dat met ontbering gemak is, en bevestigde toen dit nieuws.
  • Ibn Abi Hatim zei: Ons werd verteld door Abu Zara’a, Mahmud bin Ghaylan vertelde ons, Humaid bin Hammad bin Khawar Abu Al Jahm vertelde ons, Aa’idh bin Shuraih vertelde ons, hij zei: Ik hoorde Anas bin Malik zeggen: De Profeet, moge God hem zegenen en vrede schenken, zat met een steen om hem heen, dus hij zei: “Als hij kwam, kwam er moeite deze steen binnen, dan kwam er gemak totdat hij erin ging en hem verwijdert.” Toen openbaarde de Almachtige God: (Inderdaad met ontbering komt gemak * Inderdaad met ontbering komt gemak).
  • En Abu Bakr Al-Bazzar heeft het in zijn Musnad overgeleverd op gezag van Muhammad bin Muammar, op gezag van Humaid bin Hammad, met het en zijn bewoording: “Als ontbering komt totdat het deze steen binnengaat, zal gemak komen totdat het het neemt uit.” Toen zei hij: We weten niet dat hij het op gezag van Anas heeft overgeleverd, behalve A’idh bin Shureh.
  • Ik zei: Abu Hatim al-Razi zei erover: in zijn hadith is zwak, maar het is overgeleverd door Shu’bah op gezag van Muawiyah bin Qurra, op gezag van een man, op gezag van Abdullah bin Masoud, geschorst .
  • Ibn Abi Hatim zei: Al-Hasan bin Muhammad bin Al-Sabah vertelde ons, Abu Qatan vertelde ons, Al-Mubarak bin Fadala vertelde ons, op gezag van Al-Hassan, hij zei: Ze zeiden altijd: Eén ontbering kan niet overwinnen twee gemak.
  • Ibn Jarir zei: Ons werd verteld door Ibn Abd al-Ala, Ibn Thawr vertelde ons, op gezag van Muammar, op gezag van al-Hasan, hij zei: De Profeet, vrede en zegeningen van God zij met hem, ging naar buiten op een dag gelukkig, blij en lachend, en hij zei: “De ontberingen van twee dingen zullen niet overwinnen, de ontberingen van twee dingen zullen niet overwinnen, want met ontbering is er gemak. * Het gemak met ontbering “.
  • Evenzo is het overgeleverd uit de hadith van Awf Al-Arabi en Yunus bin Ubaid, op gezag van Al-Hasan, in een mursal-vorm.
  • Saeed zei op gezag van Qatada: Ons werd verteld dat de Boodschapper van God, moge God hem zegenen en vrede schenken, dit vers predikte tot zijn metgezellen en zei: “De ontberingen van Yusreen zullen niet worden overwonnen.”
  • Wat dit betekent is dat ontbering in beide gevallen wordt gedefinieerd, dus het is enkelvoud, en gemak wordt aan de kaak gesteld, dus het is meervoudig. Dat is de reden waarom hij zei: “De ontberingen van twee gemaken zullen niet overwinnen”, wat zijn uitspraak betekende: (Want met ontbering is er gemak * met ontbering is er gemak) Dus de eerste ontbering is hetzelfde als de tweede, en gemak is meervoud .
  • Al-Hasan bin Sufyan zei: Yazid bin Salih vertelde ons, Kharejah vertelde ons, op gezag van Abbad bin Katheer, op gezag van Abu Al-Zinad, op gezag van Abu Salih, op gezag van Abu Huraira: De Boodschapper van God, vrede en zegeningen zij met hem, zei: “Hulp daalde uit de hemel naar de mate van voorziening, en geduld daalde neer. Tot aan de rampspoed.”
  • Er is overgeleverd op gezag van al-Shafi’i, moge Allah tevreden met hem zijn, dat hij zei:
  • Prachtig geduld, wat het dichtst bij verlichting komt, wie God in de zaken gadeslaat, wordt gered.
  • Wie in God gelooft, zal niet worden geschaad, en wie op Hem hoopt, zal zijn waar hoop is
  • Ibn Duraid zei: Abu Hatim al-Sijistani reciteerde voor mij:
  • Als harten wanhoop bevatten en moe zijn van wat zich in de ruime kist bevindt
  • En ik verlaagde de ramp en kalmeerde je, en legde op zijn plaats de opdrachten
  • En je zag geen gezicht vanwege de blootstelling aan kwaad, en het was ook niet rijker met zijn intrigerende trucs.
  • In je moedeloosheid komt er verlichting naar je toe van de zachtaardige die reageert
  • En alle ongelukken, als ze tot een einde komen, houden verband met de bijna-reliëf
  • Een ander zei:
  • Er is een calamiteit waar de jonge man het zat is, en bij God is er een uitweg.
  • Ik voltooide, en toen de afleveringen krap werden, werd het uitgebracht en hij dacht dat het niet zou worden vrijgegeven.
  • En Zijn uitspraak: (En als je vrij bent, stort jezelf er dan in * en tot je Heer, begeer dan) wat betekent: Als je leeg bent van wereldse zaken en werkt en hun banden verbreekt, concentreer je dan op aanbidding en sta op er actief en leeg van geest naar toe, en wees oprecht jegens uw Heer met intentie en verlangen. Dit is de uitspraak van de Profeet, moge Allah’s gebeden en vrede met hem zijn, in de hadith waarover overeenstemming is bereikt in zijn authenticiteit: “Er is geen gebed in de aanwezigheid van voedsel, noch wanneer de twee boosaardigen het verdedigen.” zeggende, moge Gods gebeden en vrede met hem zijn: “Als het gebed is vastgesteld en het avondeten aanwezig is, begin dan met het avondeten.”
  • Mujahid zei in dit vers: Als je klaar bent met de zaken van deze wereld, sta dan op tot gebed en bid dan voor jouw Heer. Op gezag van Ibn Iyad. En in een overlevering op gezag van Ibn Masoud: (Dus rechtop * en tot jouw Heer, wens dan) nadat je het gebed hebt beëindigd terwijl je zit.
  • Ali bin Abi Talhah zei, op gezag van Ibn Abbas: (En als je leeg bent, giet het dan standvastig in) wat betekent: in smeekbede.
  • Zaid bin Aslam en Ad-Dahhak zeiden: (En als je klaar bent) dat is: van jihad (dan rechtop) dat is: in aanbidding. (En tot jouw Heer, zo verlangen) Al-Thawri zei: Maak je intentie en verlangen tot God, de Almachtige en Sublieme.

Nu we je de foto’s van Surat Al-Sharh hebben laten zien, zijn we tot de conclusie van ons artikel van vandaag gekomen.
Voor meer informatie kun je dit artikel lezen: Surat Al-Sharh is voluit geschreven met diakritische tekens en de reden voor de openbaring en de naam

                     
السابق
أين يباع الشيلاجيت في السعودية
التالي
☀️ حل كتاب كيان نحو تالته ثانوي 2023☀️ الوحده الاولى ☀️ همزة القطع والوصل ☀️ #ثانويه_عامه

اترك تعليقاً