منوعات

كيف تصبح مضارب أسهم ناجح

Hoe word je een succesvolle aandelenspeculant? Hoe handelt een speculant in aandelen? Aandelenspeculatie is een van de meest dubbelzinnige strategieën op de aandelenmarkt, omdat het de meest risicovolle is, hoewel het tot enorme winsten leidt als de speculant intelligent, bekwaam en ervaren is… Om nog maar te zwijgen van de kennis van de aandelenmarkt en zijn geheimen… Een informatiesite die de belangrijkste voor u presenteert Punten die u moet weten.

المحتويات

Hoe word je een succesvolle aandelenspeculant?

Op elke financiële markt is er speculatie… die een niet te onderschatten belangrijke rol speelt, vooral in kleine of lokale markten, en de betekenis ervan kan zich eenvoudig manifesteren door een aandeel te kopen met de verwachting dat de prijs in de toekomst zal stijgen, of het kan een shortverkoop zijn van het financiële actief “het aandeel”. Om het te kopen tegen een lagere prijs dan de oorspronkelijke prijs.


Wanneer het succes van speculatie in aandelen, zijn er projecten met een hoog risico die worden beschouwd als in aanbouw, en dit zijn die projecten waarop wordt vertrouwd bij de uitbreiding van de economie, en ondanks dat vinden we dat speculatie vol risico’s is.. Dit is wat het investeren van kennis en vaardigheid vereist en het staan ​​op de fundamenten die tellen voor het succes van het speculatieve proces.

Ongeacht het bestaan ​​van standaarden voor handel in het algemeen, moet de speculant achtereenvolgens de volgende dingen leren om te slagen, die als volgt zijn:

  • Definieer een exitpunt voor winst.
  • Bepaal het uitgangspunt voor het verlies.
  • Stel een tijdslimiet in om te handelen.
  • Verkoop vindt plaats binnen de gestelde termijn ongeacht verlies of winst.
  • Houd een handelsdagboek bij.
  • Analyseer het succes van de gevolgde handelsregels.

Een van de factoren die u tot een succesvolle aandelenspeculant maken, is dat u op het juiste moment een stap terug kunt doen, voorzichtig bent wanneer u fout gaat en flexibel genoeg bent om uw handelsstrategie aan te passen. De speculant ziet er ook uit voor aandelen om altijd in bedrijven te handelen.Het is betrouwbaar om de beste resultaten te behalen, wetende dat hij training, oefening en prestatietests nodig heeft om het proces van handelen op een speculatieve benadering te starten.

Misschien vind je het ook leuk om te zien:

De kunst van het speculeren op aandelen

Speculatie is nu een van de meest voorkomende handelspatronen onder individuen geworden, vooral via de platforms die worden aangeboden door investeringsmaatschappijen, en er is een groot aantal makelaars die speculatie gemakkelijker maken voor handelaren, samen met de bestaande en voortdurende ontwikkeling in de handelswereld , samenvallend met technologische ontwikkeling. Hierna kunnen we meer vertellen over hoe u een succesvolle aandelenspeculant kunt worden, door de kunst van speculatie te leren die als volgt komt:

1- breakout-handel

Deze strategie is afhankelijk van het kopen van aandelen na de inbreuk, en die transactie vindt plaats wanneer de aandelenkoers boven de vorige hoogste prijs stijgt, en deze stijging kan duurzaam zijn tegen de nieuwe prijs, en na voltooiing van de transactie vindt in de meeste gevallen een daling plaats na het bereiken van het weerstandsniveau opnieuw, om de katalysator te vernieuwen. Wachten op een sterkere prijsbeweging.

2- Opnamehandel

Waarin de speculant naar het aandeel zoekt en de richting ervan bewaakt, door middel van technische grafieken, als het bullish is, dan is het bezig met het invoeren van de aankoop, en integendeel in de neerwaartse trend, die hem vereist om te vertrouwen op twee bewegingen van de hoge of lage prijs voordat u zich terugtrekt.

3- Momentumstrategie

Zoeken naar een aandeel waarvan de prijs op de financiële markt zal stijgen als gevolg van een noodongeval, en dit kan als een zeldzame gebeurtenis worden beschouwd, maar de handelaar moet de kans grijpen omdat het niet zal worden herhaald, en een stijging van het aandeel zal gebeuren op een manier die de vereiste winst behaalt, dus hij moet zich haasten voordat een nieuwe bounce op de markt optreedt en terugkeert. De prijzen zijn terug naar wat ze waren vóór het evenement, dus de speculant hier moet vertrouwen op de tools van de geavanceerde handelsplatforms.

4- Nieuwscirculatie

Deze strategie is gebaseerd op de interactie van aandelenkoersen met nieuwsgebeurtenissen, op grond van het feit dat elk nieuwsbericht over een bedrijf de stijging of daling van aandelen daarin zal beïnvloeden, afhankelijk van of het rapport positief of negatief is. Vanaf hier, deze strategie kan worden gebruikt in speculatie, als een van de antwoorden Voldoende op de vraag “Hoe een succesvolle aandelenhandelaar te worden” omdat het leidt tot dagelijkse winsten door de beweging van aandelenhandel volgens nieuwsgebeurtenissen.

Fouten van speculanten op de aandelenmarkt

Een van de dingen waar de speculant zich bewust van moet zijn, in de context van het verduidelijken hoe hij een succesvolle aandelenspeculant kan worden, is zich bewust te zijn van de fouten die niet gemaakt mogen worden, die kwamen volgens de visie van de beste speculanten ter wereld. Deze fouten waren als volgt:

  • Geld verwaarlozen of verkeerd beheren om tijdig winst te maken, of geld geven aan iemand die niet gekwalificeerd is om te investeren.
  • Om niet voor het ergste in aanmerking te komen, vereist speculatie voorzichtigheid en voorzorg, en anticiperen op de slechtste mogelijkheden, wat bij de speculant de overtuiging schept om niet al zijn kapitaal in investeringen te steken.
  • Het volgen van de kudde is een van de fouten die speculanten maken als de aandelenkoers in een bepaalde periode stijgt, die iedereen volgt.Je moet ze niet alleen vanwege hun grote aantal volgen, maar je moet erover denken vanuit je eigen visie .
  • Voor lange tijd verliezende aandelen aanhouden en er niet in slagen om ze vroeg kwijt te raken.
  • Als u de winnende aandelen laat verliezen, alsof u ze voor een lange tijd vasthoudt, zullen ze meer winst maken.
  • De psychologische link met aandelenrendementen, waardoor deze emoties de verkeerde beslissing nemen, en de verhoogde gevoeligheid voor beleggingen wijzen erop dat we een deel ervan verliezen.
  • Door al het kapitaal in te zetten op slechts één of twee soorten aandelen, aangezien de succesvolle speculant een gediversifieerde beleggingsportefeuille moet aanhouden, vertegenwoordigt niet één type aandelen meer dan 20% in die portefeuille.

Het draait allemaal om stabiliteit en kalmte bij het observeren van de situatie, en het is dwaas voor de speculant om te beslissen om te investeren volgens het advies van anderen, naast het weten van de speculant wat hij niet moet doen om verlies te voorkomen, wat de eerste stap is waardoor hij winst kan behalen en vervolgens een succesvolle aandelenspeculant kan worden.

Hoe handelen effectenmakelaars?

Als de aandelenkoers het goed doet, heeft de speculant geen probleem, maar wanneer de prijs begint te dalen, moet de slimme aandelenspeculant een plan hebben om aan het verlies te ontsnappen. aandelenspeculant’.

Omdat hij op dat moment kan voorkomen dat kleine verliezen worden omgezet in grote of enorme verliezen, en omdat er geen verband is tussen hem en het aandeel, is het gemakkelijk om er vanaf te komen wanneer dat nodig is, of bij het herstellen van het verlies, bijvoorbeeld een speculant kan dat risico vinden wanneer de voorraad daalt Met 7% of 8%, vanaf hier moet hij zich terugtrekken.

Waar de speculant koopt en wacht op de stijging nadat hij deze duidelijk heeft gevolgd, zodat hij signalen kan krijgen die de omkering van de beweging van het aandeel en de omkering ervan naar de lagere curve aangeven, verandert hij zijn beslissing onmiddellijk en sluit hij de kooppositie.

Er is een gebruikelijke manier voor speculanten in aandelen, volgens wat op de site werd vermeld, namelijk handelen via winstaankondigingen, aangezien die aankondigingen van bedrijfswinsten een essentieel punt vormen in de opmars van het aandeel op korte of lange termijn. en het belang ervan, bijvoorbeeld: op de Amerikaanse markten stellen we vast dat bedrijfswinstgegevens zeer betrouwbaar zijn in de bewegingen van aandelenkoersen.

In 2022, toen zowel Google als Microsoft de winst van hun bedrijven over het eerste kwartaal bekendmaakten, reageerde de financiële markt daarop en werden de opwaartse en neerwaartse bewegingen van aandelen verwacht, die de beslissingen van aandelenspeculanten duidelijk beïnvloedden.

Uitdagingen voor aandelenspeculanten

Het speculatieproces zelf vormt geen probleem, maar het probleem ligt in het feit dat de speculant niet veel informatie weet over de naam van het bedrijf dat de aandelen bezit, en van hieruit is hij niet bevoegd om een ​​succesvolle investeringsbeslissing te nemen met betrekking tot de voorraad houden of terugtrekken, omdat zijn beslissing tijdens prijsschommelingen puur giswerk zal zijn, niet afhankelijkheid.Van het merk waarmee hij handelt.. Hier is het vermeldenswaard dat de belegger beter af is dan de speculant.

Om nog maar te zwijgen over het succes van speculatie in aandelen, de daaruit voortvloeiende winsten worden beschouwd als hoge risico’s, vol complicaties, vooral als beleggers speculatief rendement nastreven, omdat er een regel is die aangeeft dat de beleggingsportefeuille die weinig geld opbrengt maar minder riskant, leidt tot winst regelmatig winstgevende rendementen Veilig, dit past niet in het concept van speculatie.

Vooral als de resultaten ter plaatse dit bevestigen, omdat de investering van inkomsten superieur is aan de winst van speculatie in aandelen, en soms leidt dagelijkse speculatie tot een enorm verlies dat jaren van hoge winstrendementen kan wegvagen.

Hoge winsten van speculatie Is het het risico waard?

Het spreekt voor zich dat aandelenspeculatie enorme winstopbrengsten oplevert, maar het hoge risico aan de andere kant bemoeilijkt de zaak, vooral als de speculant verre van stabiele en veilige rendementen produceert, voor het hoge risico is er een andere mogelijkheid dan hoge winst, dat is het volledige verlies.

Vooral als je weet dat de meeste hoge risico’s in een buitensporige mate geen winstgevende vruchten afwerpen, maar het einde ervan is het verlies van de speculant.Het lijdt geen twijfel dat de speculatieve strategie in aandelen een hoge expertise en grote kennis op investeringsgebied vereist , om hem in staat te stellen rendement te behalen.

Speculeren versus beleggen in aandelen

Het probleem doet zich voor wanneer de belegger – uit onwetendheid van de zaak – speculatie verwart met beleggen, dus hij begint te speculeren in een aandeel, en dan snel overgaat op normale investeringen wanneer de aandelenkoers daalt, wat wordt gevolgd door zijn wens om terug te keren naar gelijkheid tussen hen, en dit is verkeerd.

Door technische analyse en nieuws over de financiële markten koopt de speculant, omdat hij de koersbeweging van het aandeel kent. Voor hem op de voor hem meest geschikte plaats en tijd, heeft het er niets mee te maken.

Hoewel we vinden dat de aandeleninvesteerder degene is die een uitgebreide en adequate analyse maakt van het bedrijf dat de aandelen bezit, en controleert of het het potentieel heeft om het op lange termijn te laten groeien en continuïteit te bieden, dus de echte waarde van de Hierbij wordt rekening gehouden met het bedrijf en de stabiliteit ervan, zodat de belegger de concurrentiepositie van het bedrijf waarmee hij te maken heeft volledig begrijpt in vergelijking met anderen op de financiële markt.

Om nog maar te zwijgen van het feit dat hij zijn balans analyseert, kunnen we samenvatten door te zeggen dat de persoon die geïnteresseerd is in het bedrijf de belegger is, terwijl de speculant alleen geïnteresseerd is in de aandelen, en dit is normaal als we weten dat de speculant niet de aandelen voor een lange tijd aanhouden op basis van zijn prestaties, in tegenstelling tot de belegger wiens wens de aandelen van de grond af te kopen om ze op lange termijn te behouden.

U bent geïnteresseerd om te weten:

Is speculatie een vorm van handel?

Ja, speculatie is wedden op deals die afhankelijk zijn van het volgen van prijsbewegingen en schommelingen, om winst te maken. We kunnen zeggen dat speculatie dringend handelen is om in korte tijd het hoogste rendement te behalen.. Op het juiste moment kan dit soort handel winstgevend, en op andere momenten De complexe situatie op de financiële markt is moeilijk op de gewenste manier te realiseren.

Met andere woorden, speculatie is avontuurlijke handel, waarbij de speculant gokt op de marktomstandigheden en de mogelijkheden die in zijn hoofd spelen, en dat zijn keuze beter zal presteren dan anderen, en hij hoopt snel winst te maken.

Op de financiële markt moet de belegger het mechanisme van speculatie in aandelen, de kunsten en hinderlagen ervan goed begrijpen om een ​​succesvolle aandelenspeculant te worden.

                     
السابق
معنى اسم غيد .. أفخم دلع اسم غيد بالانجليزي Ghaid
التالي
متجر الرياض للبطاقات الرقميه شحن شدات ببجي

اترك تعليقاً