منوعات

اذاعة مدرسية بداية العام الدراسي 1444

Een schoolradio aan het begin van het schooljaar, of een schoolradio voor het begin van het schooljaar, of een schoolradio voor het nieuwe schooljaar, of een schoolradio voor het begin van het hele schooljaar, of een radio voor het nieuwe schooljaar, of een radio voor het begin van de school, of een introductie op de schoolradio voor het begin van het schooljaar, of een volledige schoolradio voor het begin van het schooljaar De nieuwe of een schoolradio over het begin van het schooljaar nieuw schooljaar of een schoolradio voor het nieuwe schooljaar zijn meerdere versies van alles waarover we in het artikel van vandaag zullen leren, dus als je dit jaar een radio moet voorbereiden voor schoolinzending, lees dan het artikel verder.

Weet ook: .


Pagina-inhoud

المحتويات

Schoolradio aan het begin van het schooljaar

Een schoolradio aan het begin van het schooljaar, of een schoolradio voor het begin van het schooljaar, of een schoolradio voor het nieuwe schooljaar, of een schoolradio aan het begin van het hele schooljaar, dat is wat leerlingen en studenten nodig hebben op dit moment, omdat schoolradio een van de effectieve middelen is om academische excellentie en de hoge vastberadenheid van sommige studenten te bewijzen, dus we vinden ze. Ze proberen de mooiste zinnen en woorden te kiezen om zinnen te formuleren die mooi en ontroerend zijn het hart gemakkelijk, en het kan geen kwaad als ze wat hulp van Google gebruiken om wat ideeën op te wekken, en misschien is ons artikel een van de bronnen van dit hulpmiddel, dus we hopen dat we je hierover zullen adviseren.

Introductie schoolradio aan het begin van het schooljaar

In de naam van God, de Barmhartige, de Barmhartige, en gebeden en vrede zij met onze meester Mohammed en zijn familie en metgezellen. Wat mijn dierbare en eervolle vrienden betreft, we zijn vereerd door uw aanwezigheid, die onze ontmoeting heeft vergroot. in eer en licht Leraren, ouders en de administratieve raad, elke student van u is een weerspiegeling van zijn huis en de opvoeding van zijn familie, dus kies de manier waarop u wilt dat wij uw familie en uw omgeving zien.

De Heilige Koran Paragraaf

In een schoolradio aan het begin van het schooljaar zullen we, zoals gewoonlijk, de koranparagraaf in twee delen verdelen. Door deze specifieke verzen te kiezen en te proberen ze uit te leggen en de reden voor hun openbaring in een notendop uit te leggen, het ding dat de student zal doen (noem de naam), dus laten we zonder uitstel naar het eerste deel gaan met de student (noem de naam), dus hij zou dankbaar moeten zijn.

  • Een geurige recitatie van verzen uit de Heilige Koran

  1. De Almachtige zei: „Overtreed niet, want God houdt niet van agressors.” [سورة البقرة: الآية 190].
  2. De Almachtige zei: “Wee elke Hamzah Lamza.” [سورة الهمزة: الآية 1].
  3. قال تعالى: “يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لَا يَسْخَرْ قَوْمٌ مِّن قَوْمٍ عَسَىٰ أَن يَكُونُوا خَيْرًا مِّنْهُمْ وَلَا نِسَاءٌ مِّن نِّسَاءٍ عَسَىٰ أَن يَكُنَّ خَيْرًا مِّنْهُنَّ ۖ وَلَا تَلْمِزُوا أَنفُسَكُمْ وَلَا تَنَابَزُوا بِالْأَلْقَابِ ۖ بِئْسَ الِاسْمُ بَعْدَ الْإِيمَانِ ۚ لَّمْ يَتُبْ فَأُولَٰئِكَ هُمُ الظَّالِمُونَ”. [سورة الحجرات: الآية 11].
  4. De Almachtige zei: “O mensen, we hebben jullie geschapen uit de herinnering en het vrouwelijke, en we hebben van jullie volkeren en stammen gemaakt om jullie te kennen.” [سورة الحجرات: الآية 13].
  5. De Almachtige zei: “Degenen die degenen onderwijzen die onder de gelovigen zijn in de liefdadigheid en degenen die hen niet vinden tenzij ze ze vinden, dus zullen ze worden geboeid.” [سورة التوبة: الآية 79].
  6. De Almachtige zei: “En hij bouwt de ark, en elke keer als een groep van zijn mensen hem passeerde, bespotten ze hem. [سورة هود: الآية 38].
  7. De Almachtige zei: “Heb je niet gezien hoe God een voorbeeld geeft van een goed woord als een goede boom, zijn wortel is stevig en zijn takken zijn takken?” [سورة إبراهيم: الآية 24].
  • Uitleg van verzen uit de Heilige Koran

De verzen die aan het begin van het schooljaar door de leerling worden voorgedragen (noem zijn naam) op een schoolradio, vechten tegen een gevaarlijk fenomeen dat in de wereld in het algemeen en op scholen in het bijzonder wijdverbreid is, namelijk pesten. , en de smaak zal bitter en dubbel zijn, dus pas op voor de gevolgen van uw acties, zoals u weet, mijn broeders, dat pesten een slechte gewoonte is, zelfs als het een grap is.

Schoolradio aan het begin van het academiejaar 1444

praat paragraaf

En op een schoolradio aan het begin van het schooljaar, laten we je achter met een paragraaf over praten met de leerling (wiens naam wordt genoemd).

  • Op gezag van Abu Hurairah – moge God tevreden met hem zijn – zei hij – moge Gods gebeden en vrede met hem zijn -: “De wereld is vervloekt, wat er ook in is, is vervloekt, behalve de herinnering aan God, en wat is ermee verbonden, en een geleerde of een ontwikkeld persoon.”
  • En op gezag van Abdullah bin Masoud – moge God tevreden met hem zijn – zei hij, hij zei – moge Gods gebeden en vrede met hem zijn -: “Er is geen afgunst behalve in twee dingen: een man aan wie God rijkdom heeft gegeven en hij geeft hem macht over zijn vernietiging in de waarheid, en een man die God wijsheid heeft gegeven en hij oordeelt en onderwijst het.”
  • Op gezag van Abu Huraira – moge God tevreden met hem zijn – zei hij – moge Gods gebeden en vrede met hem zijn -: “Wanneer een persoon sterft, worden zijn daden van hem afgesneden behalve van drie: behalve van voortdurende liefdadigheid, of kennis waarvan geprofiteerd wordt, of een rechtschapen kind dat voor hem bidt.”

Bekentenissen sectie

Op een schoolradio kwamen we aan het begin van het schooljaar bij het leuke en schokkende bekentenisgedeelte met de leerling (hij noemt haar naam).

  • Een student op een school zegt dat hij niet bidt, en het kan voor de mensen om hem heen lijken dat hij een gelovige is en de islam goed kent, maar in feite is hij hypocriet en is hij bang om zijn geheim aan de mensen om hem heen te onthullen.
  • Ik ben een ijverige en welgemanierde student, maar dit is met vreemden en mijn collega’s, maar thuis help ik niemand, ik spreek obscene woorden, ik maak ruzie met mijn moeder en ik help haar niet met huiswerk.
  • Een van de studenten zegt dat hij verslaafd is aan het kijken naar pornofilms en daar elke avond stiekem naar kijkt, maar daar dan spijt van heeft, maar helaas weer terugvalt in zijn oude act.
  • Een uitstekende studente zegt dat haar superioriteit haar ontevreden maakt, iedereen om haar heen maakt misbruik van haar, maar niemand mag haar persoonlijkheid. Iedereen die haar benaderde was bezorgd om antwoorden en hulp van haar te krijgen, omdat iedereen haar als naïef en zonder persoonlijkheid beschouwt .
  • Een lastige en populaire leerling in zijn klas zegt dat hij thuis het tegenovergestelde van zijn leven op school leeft. Hij wordt voortdurend berispt en aangetrokken tot vergelijkingen met zijn superieure leeftijdsgenoten. Hij is altijd getuige van de tranen van zijn moeder die klagen over het verlies van zijn toekomst in het amusement en hun spijt dat ze hem niet goed hebben opgevoed.
  • Een van de studenten vertelt dat ze er altijd naar uitkijkt om te experimenteren met flagrante kleding, illegale relaties, ‘s avonds feesten met vrienden en veel gekke dingen mee te maken die door haar omgeving niet zijn toegestaan ​​en die onze Hanafi-religie ontoelaatbaar acht.

Een van jullie moet zich in een van deze gevallen hebben bevonden, maar je voelde je op je gemak toen hij je naam niet kende, en je voelde de grote zegen van het bedekken op dit moment. Probeer in ruil daarvoor, en om God te danken voor deze tijdelijke zegen, om jezelf op dit moment te hervormen en niet te wachten op het juiste moment, want de tijd verstrijkt en zal nooit meer terugkeren.

Waardevolle tips

In het adviesgedeelte op een schoolradio aan het begin van het schooljaar zullen we enkele tips leren die u in uw dagelijks leven met de student (genoemde) ten goede zullen komen.

  • Ik raad jou en mij aan om te bidden, want het is de pijler van religie en de remedie voor elke ziekte.
  • Studenten gaan je eigen weg en doen geen moeite omdat mensen graag over anderen oordelen, dus je zult ze nooit een plezier doen.
  • Voel je vrij om te proberen wat je hebt geleerd en weet dat goede dingen niet gemakkelijk komen.
  • Blijf proberen zolang je leeft en zorg goed voor je gezondheid in alle stadia van je leven en maak elk moment in je leven vol succes en geluk.
  • Leef en laat anderen ver achter je dromen leven om hoog te vliegen.

Vraag en antwoord paragraaf

En in een schoolradio aan het begin van het schooljaar, een vraag-en-antwoordparagraaf, laten we je achter met de student (noem haar naam) om je cultuur te testen door middel van deze culturele vragen.

  • Wie is de wetenschapper Welk dier draagt ​​een mannetje in plaats van een vrouwtje?
  • Walrus.
  • Arabier bijgenaamd de vader van de chemie?
  • Antwoord: Jaber bin Hayyan
  • Wat is de boom die in de verzen van de Heilige Koran wordt genoemd?
  • olijfboom.
  • Hoeveel botten in het menselijk lichaam?
  • Antwoord: 206 botten
  • Hoe lang kan een Schorpioen ongedeerd eten of drinken?
  • Vier weken.
  • Waar is de grootste ijsgrot?
  • Antwoord: Oostenrijk
  • Wie is Clem Allah?
  • Antwoord: Onze meester Mozes, vrede zij met hem.

haar paragraaf

Met de leerling (hij noemt haar naam) maken we aan het begin van het schooljaar kennis met de poëzieparagraaf van een schoolradio, waarin we leren over de mooiste poëzieverzen die zingen over het belang van wetenschap, zoals Omar Ibn Al-Wardi zegt in zijn gedicht:

Wees een geleerde van mensen, een leerling of een luisteraar, want kennis is een kledingstuk van aardewerk

Neem van elke kunst en wees er niet onwetend van * want de vrije persoon kent de geheimen

En als je jurisprudentie begrijpt, zul je voor het grootste deel als een bron * in de werelden leven

En je moet het vertalen, dus begrijp het geheim ervan * het geheim zit in waardering en kleinheid

Waardeer wat ze beter doen en versier ze * Het zout van de kunsten is het papier van de poëzie

Dus handel naar wat je is geleerd, want de geleerden kennen geen bomen zonder datums

En kennis, wat er ook met vroomheid gebeurt, is als de wind wanneer hij over de bloemen gaat

O voordrager van de koran, als je niet volgt wat erin wordt vermeld, waar is dan de verdienste van de lezer?

En de manier voor degenen die niet weten is om goed te doen * denken aan de mensen van kennis zonder een verkenner

De eervolle kennis kan voorbede doen voor zijn mensen * en hun haters naar een huis van ruïnes brengen

Zijn de geleerden en de onwetenden gelijk in termen van deugd, of zijn de duisternis als lichten?

Paragraaf Wist je dat?

En nu laten we je achter met het interessante “Wist je dat” -segment van een schoolradio aan het begin van het schooljaar dat de student (vermeld zijn naam) aan ons zal presenteren.

  • Wist je dat een pasgeboren panda kleiner is dan een muis?
  • Wist je dat de menselijke maag ongeveer 35 miljoen spijsverteringsklieren bevat.
  • Wist je dat Ismail, vrede zij met hem, de eerste was die op een paard reed?
  • Wist je dat het eerste wat een kind in zijn leven hoort de stem van zijn moeder is, zoals een kind de stem van zijn moeder hoort terwijl hij in haar baarmoeder is.
  • Wist je dat er elke dag ongeveer 205 miljard e-mails worden verzonden?
  • Wist je dat de gemiddelde levensduur van één wimper ongeveer 90 dagen is?
  • Wist je dat het kleinste botje in het lichaam het stijgbeugelbeen is en zich in het oor bevindt.
  • Wist je dat een mier 50 keer zijn eigen gewicht kan dragen?
  • Wist u dat de eerste persoon die schreef in de naam van God, de Barmhartige, de Barmhartige, Salomo was, vrede zij met hem.

Paragraaf gezegden en oordeel

En nu laten we je een paragraaf met uitspraken en oordelen van een schoolradio aan het begin van het schooljaar met de student (wiens naam wordt genoemd).

  • Instituties zijn gecorrumpeerd als ze niet gebaseerd zijn op moraal
  • Goede manieren zijn een van de schatten van de wereld die ieder mens moet bezitten, en het is een voorziening van de Almachtige God.
  • Moraal wordt geopenbaard in het uur van nood. De laagste moraal van de sheriff is om zijn geheim te verbergen, en de hoogste moraal is om te vergeten wat voor hem geheim werd gehouden.
  • Goede zeden bevatten alle grote kwaliteiten zoals loyaliteit, oprechtheid, eerlijkheid, respect en liefde, en het komt voort uit het oordeel en uitspraken van goede zeden en respect.
  • De goedheid van uw gebod tot moraal is een verwijzing, dus de ziel zal oprecht zijn in moraal.
  • De moraal is als de boom die elke dag groeit wanneer de eigenaar hem met loyaliteit, oprechtheid en liefde water geeft, en hij komt voort uit oordeel en uitspraken over goede zeden en respect.
  • Edele zeden zijn tien: oprechtheid van de tong, oprechtheid van moed, geven aan de vraagsteller, goede manieren, gunsten belonen, verwantschapsbanden onderhouden, barmhartig zijn voor de naaste, de waarheid kennen voor zijn vriend, vriendelijk zijn voor de gast, en bescheidenheid aan hun hoofd.

De afsluiting van een schoolradio voor het nieuwe schooljaar

We besluiten de schoolradio aan het begin van het schooljaar door iedereen te bedanken die dit goede forum heeft bijgewoond en goed heeft geluisterd. We vragen God om succes en succes voor ons en jou. We bieden je dit mooie gebed aan als een geschenk voor je vriendelijke luisteren.

  • Oh God, de grote begeleider, de verzachter van ijzer, degene die de dreiging vervult, en die elke dag in een nieuwe zaak is, haal me uit de keel van de smalle naar de breedste weg, en in jou betaal ik wat ik kan sta niet, er is geen kracht of kracht in God Almachtig, o God, ik vertrouw op u en ik zoek hulp, er is geen bezwaar tegen het kwaad behalve u, noch Brenger van het goede behalve u, voor u is gebed, smeekbede, horen en gehoorzaamheid, o meest barmhartige van de barmhartigen.

Weet ook:

Hier zijn we aan het einde gekomen van ons artikel “Schoolradio aan het begin van het schooljaar 1444”, waarin we aan het begin van het schooljaar kennis hebben gemaakt met alle paragrafen van de krachtigste schoolradio, waaruit u kunt doe wat ideeën op voor uw radio, waarvan we hopen dat u ze leuk zult vinden. Voor meer soortgelijke artikelen kunt u onze website bezoeken voor informatie.

                     
السابق
فيديو يكشف اسباب جنوح سفينة في قناة السويس؟
التالي
اسباب جنوح سفينة في قناة السويس؟

اترك تعليقاً