منوعات

كيفية صلاة ركعتي الطواف – موسوعة المدير

Alsjeblieft

Gedenk God en zegen onze meester Mohammed

Hoe de twee rak’ahs van tawaf te bidden is een van de gebeden die moslims verrichten na de tawaf, dus laten we vandaag leren over de stappen die gevolgd moeten worden zodat ze de twee rak’ahs van tawaf kunnen voltooien.

المحتويات


Hoe de twee rak’ahs van de omloop te bidden?

  • Een moslim moet twee rak’ahs bidden na de omloop, wat twee rak’ahs is, reciterend in de eerste rak’ah Surat Al-Fatihah, en dan Surat Al-Kafirun.
  • In de tweede rak’ah reciteert hij Al-Fatihah, en dan Surat Al-Ikhlas.
  • En dat is omdat Malik bin Anas, moge God tevreden met hem zijn, zei dat hij zei: “Ik werd geïnformeerd dat de Boodschapper van God, moge God hem zegenen en vrede schenken, wanneer hij klaar was met zijn omloop, hij twee eenheden zou bidden van gebed, en als hij naar Safa en Marwa wilde gaan, zou hij de zwarte hoek aanraken voordat hij naar buiten ging.
  • En de twee rak’ahs van de omloop bevinden zich achter het station van Abraham, wat betekent dat het station van Abraham voor de persoon is die bidt en tussen hem en de eervolle Ka’aba, en dat is vanwege de woorden van God, de Gezegende en Verheven, (en neem de positie van Abraham als een gebed).
De twee rak'ahs van de omloop

De twee rak’ahs van de omloop

De juiste manier om te bidden met afbeeldingen

  • Gebed is de steunpilaar van religie, en een persoon moet de juiste stappen kennen die hij moet volgen, die als volgt zijn.
  • Een moslim moet de qiblah onder ogen zien zonder enige afwijking of afwijking ervan.
  • Roep de intentie op om te bidden en wees in het hart en spreek het niet uit.
  • Dan verricht hij de takbier van Ihram, dat wil zeggen door te zeggen “God is groot” en de handen op te heffen tijdens de takbier naar de schouders.
  • Dan plaatst de persoon zijn rechter handpalm op de achterkant van zijn linker handpalm en plaatst de twee handpalmen boven zijn borst.
  • Dan zegt hij de openingssmeekbede en zegt, O Allah, scheid mij van mijn zonden terwijl U het Oosten van het Westen verwijderde, O Allah, reinig mij van mijn zonden zoals een wit kledingstuk wordt gereinigd van vuil, O Allah, was mij van mijn zonden met water, sneeuw en hagel, of hij zegt: Glorie zij U, o God, en lof zij U, Gezegend is Uw Naam, Verheven is Uw Grootvader, en er is geen god dan U.
  • Dan zoekt de moslim toevlucht bij Allah tegen de vervloekte Satan, door te zeggen dat ik toevlucht zoek bij Allah tegen de vervloekte Satan, en zegt hier de basmalah.
  • Dan reciteert hij Surat Al-Fatihah en daarna leest hij wat beschikbaar is uit de Edele Koran.
  • Dan komt het buigen, dat is door de rug van de aanbidder te buigen ter verheerlijking van God, de Gezegende en Verhevene, en hij verricht de takbier en heft zijn handen op naar de zijkant van de schouders en zegt terwijl hij buigt: Glorie zij mijn Heer de Drie keer geweldig, en wanneer hij zijn hoofd opheft van het buigen, zegt hij: “God hoort degenen die Hem prijzen.” Dan heft hij zijn handen weer op naar de zijkant van de schouders en zegt dan: “Onze Heer.” Jij, de volheid van de hemelen en de aarde, en de volheid van wat je maar wilt.
  • Knielen is door te zeggen dat God groot is. De moslim knielt neer voor zijn zeven delen, namelijk het voorhoofd, de neus, de handpalmen, de knieën en de uiteinden van de voeten. Hij spreidt zijn armen niet op de grond en hij moet de qiblah met zijn vingertoppen, zeg dan drie keer Glorie zij mijn Heer de Allerhoogste en hef zijn hoofd op van de grond en zeg dat God groot is.
  • Hier zit hij een zitting die bekend staat als de zitting tussen de twee knielingen, en het is op de linkervoet, en de rechtervoet is gestrekt, en de rechterhand is geplaatst op het puntje van zijn rechterdij, en hij zegt: “Heer, vergeef me, heb medelijden met me, leid me, voorzie me van levensonderhoud, dwing me en help me.”
  • Dan knielt hij voor de tweede keer neer, net zoals hij deed bij de eerste buiging, dan staat hij op uit de tweede buiging en zegt dat God groot is en verricht het tweede rak’ah-gebed terwijl hij dezelfde stappen van de eerste rak’ah uitvoerde, maar zonder het openingsgebed.
  • Er is zitten na het voltooien van de eerste twee rak’ahs en zeggen dat God groot is en zitten is als zitten tussen de twee knielingen en hier reciteert hij de tashahhud en de Abrahamitische gebeden, die als volgt zijn, groeten aan God en gebeden en goede daden. Vrede zij met u, o Profeet, en Gods genade en zegeningen. De Boodschapper van God is Zijn dienaar en Boodschapper, O God, zegen Mohammed en de familie van Mohammed, terwijl U tot Abraham en de familie van Abraham bad, dat u prijzenswaardig bent , glorieus, en zegen Mohammed en de familie van Mohammed, zoals je Abraham en de familie van Abraham zegende, dat je prijzenswaardig en glorieus bent, ik zoek mijn toevlucht bij God tegen de straf van de hel, de straf van het graf, de beproeving van het leven en dood, en van opruiing van de antichrist.
  • Dan brengen we de begroeting naar rechts en zeggen: Vrede zij met u en de genade van God zij met u, dan draaien we naar links en groeten.
  • Als er een restant van het gebed is, doen we na de eerste tashahhud om het gebed te voltooien, als het een drie- of viervoudig gebed is, door op te staan ​​en te zeggen dat God groot is, de handen op te heffen met het schouderlange kledingstuk en het voltooien het resterende gebed.
  • Dan gaan we weer zitten na het voltooien van het gebed en de tashahhud, zoals vermeld, en de tasliem rechts en links.
Het juiste gebed

Het juiste gebed

De juiste manier om te bidden met afbeeldingen voor kinderen

  • Het onderwijzen van gebed aan kinderen is een van de zeer belangrijke dingen waar ouders voor moeten zorgen en alle noodzakelijke stappen moeten volgen, zodat het kind de juiste manier van wassing, reinheid en gebed in het algemeen kan begrijpen.
  • Het vereist het herhalen van de stappen met het kind totdat hij psychisch en fysiek op al die stappen is voorbereid.
  • De vader en moeder moeten een rolmodel zijn voor haar kinderen door hen tijdens hun gebeden te observeren en zijn bewegingen te herhalen, of ouders kunnen hun kinderen tijdens het gebed vergezellen om naast hen te bidden.
  • Dit komt omdat de ouders de pijlers van het huis zijn waarop de kinderen zijn gebaseerd.
  • En als ze van kinds af aan de juiste manier van bidden hebben geleerd, zullen ze die weg hun hele leven volgen.
gebedsmethode

gebedsmethode

Gebed

Gebed

Hoe Istikharah stap voor stap te bidden

  • Imam al-Bukhari zegt in zijn Sahih op gezag van Jaber, moge God tevreden met hem zijn, dat hij zei dat de Boodschapper van God, moge God hem zegenen en vrede schenken, ons Istikharah leerde in alle zaken zoals hij zou leren ons de soera uit de koran.
  • “إذَا هَمَّ أَحَدُكُمْ بِالأَمْرِ فَلْيَرْكَعْ رَكْعَتَيْنِ مِنْ غَيْرِ الْفَرِيضَةِ ثُمَّ لِيَقُلْ، ( اللَّهُمَّ إنِّي أَسْتَخِيرُكَ بِعِلْمِكَ، وَأَسْتَقْدِرُكَ بِقُدْرَتِكَ، وَأَسْأَلُكَ مِنْ فَضْلِكَ الْعَظِيمِ فَإِنَّكَ تَقْدِرُ وَلا أَقْدِرُ، وَتَعْلَمُ وَلا أَعْلَمُ، وَأَنْتَ عَلامُ الْغُيُوبِ، اللَّهُمَّ إنْ كُنْتَ تَعْلَمُ أَنَّ هَذَا الأَمْرَ خَيْرٌ لِي فِي دِينِي وَعَاقِبَةِ أَمْرِي أَوْ قَالَ عَاجِلِ أَمْرِي وَآجِلِهِ، فَاقْدُرْهُ لِي وَيَسِّرْهُ لِي ثُمَّ بَارِكْ لِي فِيهِ، اللَّهُمَّ وَإِنْ كُنْتَ تَعْلَمُ أَنَّ هَذَا الأَمْرَ شَرٌّ لِي فِي دِينِي وَمَعَاشِي وَعَاقِبَةِ أَمْرِي أَوْ قَالَ عَاجِلِ أَمْرِي وَآجِلِهِ، فَاصْرِفْهُ عَنِّي وَاصْرِفْنِي عَنْهُ وَاقْدُرْ لِي الْخَيْرَ حَيْثُ كَانَ ثُمَّ ارْضِنِي بِهِ En benoem zijn behoefte” en in de overlevering (Toen bevredigde hij me ermee).
  • Daarom moet een persoon de wassing uitvoeren zoals de normale wassing voor gebed, en de intentie verzamelen voor het istikhaarah-gebed.
  • Dan voer je twee rak’ahs uit, en in de eerste rak’ah lees je Surat Al-Fatihah en Surat Al-Kafirun, terwijl je in de tweede rak’ah Surat Al-Fatihah en Surat Al-Ikhlas leest.
  • Dan voltooi je het gebed, en aan het einde van het gebed en vrede, en dan na de begroeting, steek je je handen op naar God, de Gezegende en Verhevene, en roep Zijn grootheid en macht aan, en herhaal de smeekbede voor Istikhara, zoals we al zeiden eerder.
  • Dan bid je uiteindelijk tot de Profeet, vrede en zegeningen zij met hem, en onthoud wat je wilt, en laat dan de hele zaak over aan God, de Gezegende en Verhevene, en op deze manier heb je het istikharah-gebed voltooid .
Salat elaastkara

Salat elaastkara

Wanneer kunnen de voorbede en het witr gebed worden verricht?

  • Het Witr-gebed strekt zich uit na het avondgebed en tot de dageraad oproep tot gebed.
  • Maar de beste tijd voor de voorbede en het Witr-gebed is aan het einde van de nacht voor degene die ‘s nachts opstaat.
  • وذلك لقول السيدة عائشة رضي الله عنها أنها قالت (كانَ رَسولُ اللهِ صَلَّى اللَّهُ عليه وسلَّمَ يُصَلِّي فِيما بيْنَ أَنْ يَفْرُغَ مِن صَلَاةِ العِشَاءِ، وَهي الَّتي يَدْعُو النَّاسُ العَتَمَةَ، إلى الفَجْرِ، إحْدَى عَشْرَةَ رَكْعَةً، يُسَلِّمُ بيْنَ كُلِّ رَكْعَتَيْنِ، وَيُوتِرُ بوَاحِدَةٍ).
  • Het Witr-gebed wordt beschouwd als een van de beste daden van aanbidding die kan worden bewaard en niemand verlaat het vanwege zijn grote deugd.
  • De geleerden hebben gezegd, zoals de kraan, dat het verplicht is om Witr te bidden.
  • Maar de Shifa, de Hanbalis en de Malikis bevestigden dat het slechts een Sunnah is, maar het is een van de bevestigde Sunnahs die gevolgd moeten worden.
  • Een persoon mag het voorbedegebed van twee of meer rak’ahs verrichten, maar het is niet toegestaan ​​dat het voorbedegebed één rak’ah is, zoals de Witr.
diplopie en pees

diplopie en pees

Hoe een behoefte te bidden en hoeveel rak’ahs

  • Het gebed van nood is het gebed dat de gelovige verricht door te smeken voor zijn nood die God, Gezegend en Verheven zij Hij, voor hem wil vervullen, en het zijn twee of vier gebedseenheden.
  • Dit is zoals overgeleverd door Al-Tirmidhi en Ibn Majah uit de hadith van Abdullah bin Abi Awfa dat de Profeet, vrede en zegeningen zij met hem, zei: “Wie een behoefte heeft aan God of aan een van de zonen van Adam, laat hem doe de wassing, laat hem de wassing goed uitvoeren, bid dan twee gebedseenheden, bid dan tot God, en bid tot de Profeet, vrede en zegeningen zij met hem, en zeg dan dat er geen god is dan God, de Verdraagzame, de Edele, Eer aan God, Heer van de Grote Troon, geprezen zij God, Heer der werelden. God is verantwoordelijk voor de zaken van deze wereld en het hiernamaals zoals Hij wil, want Hij kan het doen.”
  • Om het gebed van nood met de juiste stappen uit te voeren, moet je wassing en reiniging uitvoeren en twee of vier gebedseenheden bidden op de normale manier van gebed.
  • Dan bid je tot de Profeet, vrede en zegeningen zij met hem, en dan zeg je de smeekbede die werd genoemd, en dan smeek je voor wat je maar wilt van je behoefte.
  • Ook bidden de Maliki-school en Hanbalis slechts twee gebedseenheden, terwijl de Hanafi-school vier gebedseenheden bidt, en er is een andere mening die zegt dat het 12 eenheden zijn.
gebed van nood

gebed van nood

Wanneer kan het nachtgebed worden verricht?

  • Het nachtgebed is een van de zeer grote zegeningen die een persoon verricht om dichter bij God, de Gezegende en de Allerhoogste te komen.
  • Net zoals de Profeet, moge de vrede en zegeningen van God met hem zijn, gewoonlijk qiyaam al-layl bad, en naar analogie met de profeten, nemen we twee grote mannen, de beloning van het volgen van een profetische Sunnah en de beloning van gebed en qiyaam al-layl.
  • Ook ‘s nachts bidden is een van de bevestigde Sunnahs die de Boodschapper, moge Gods gebeden en vrede met hem zijn, volhardde in
  • De tijd voor qiyaam al-layl begint onmiddellijk na het einde van de tijd voor het avondgebed en totdat de dageraad begint.
  • Maar de beste tijd voor qiyaam al-layl is na het twaalfde uur van de nacht, en qiyaam al-layl wordt beschouwd als een van de beste gebeden die een moslim kan verrichten na de vijf verplichte gebeden.
Nachtgebed

Nachtgebed

Hoe Eid in detail te bidden

  • Een van de manifestaties van de viering van Eid is het Eid-gebed, dat plaatsvindt op de ochtend van Eid, een derde van een uur na zonsopgang.
  • Hier ontmoeten moslims elkaar om te bidden, felicitaties uit te wisselen en familie en verwanten te bezoeken.
  • Het is wenselijk voor een moslim om te bidden na het nemen van een bad, dus hij moet een bad nemen voordat hij het huis verlaat.
  • Het is verplicht om te eten voordat je naar de moskee gaat, zelfs als het maar één date is, zoals overgeleverd door Imam al-Bukhari op gezag van Anas bin Malik, moge God tevreden met hem zijn, dat hij zei dat de Boodschapper van God , moge God hem zegenen en vrede schenken, ging niet uit op de dag van al-Fitr totdat hij dadels had gegeten.
  • De takbier op de dag van Eid is een van de Sunnahs die een moslim moet doen om het feest en zijn vreugde te voelen, en de takbier is van de eerste dag van het feest tot zonsondergang op de laatste dag van het feest.
  • Het Eid-gebed bestaat uit twee rak’ahs die de moslim achter de imam verricht.
  • De imam zegt de eerste takbier van Ihram, dan zegt hij zes takbiers, en dan reciteert hij Surat Al-Fatihah, dan Surat Qaf of zijn bovenste soera, en dat is in de eerste rak’ah.
  • Wat betreft de tweede rak’ah, hij moet takbier zeggen, dan vijf takbeers zeggen, en dan Surat Al-Fatihah reciteren, dan Surat Al-Ghashiah, dan de tweede rak’ah voltooien en de imam zegt de tashahhud.
  • Dan groeten ze, en op deze manier is het Eid-gebed voltooid.
Eid gebeden

Eid gebeden

Wat is de regel over het lezen uit de koran tijdens het verplichte gebed?

  • De secretaris van de Fatwa in Dar Al Iftaa legde uit dat het mogelijk is om tijdens het gebed de Koran uit de Edele Koran te lezen.
  • Hier is het gebed geldig en niet ongeldig, maar het is beter voor een moslim om te lezen van degenen die de Heilige Koran uit hun hoofd hebben geleerd.
  • Maar het is toegestaan ​​om de koran vast te houden en er ook uit te lezen in de vrijwillige en verplichte gebeden, en het maakt het gebed op geen enkele manier ongeldig.
  • Dit is de denkrichting van Shafi’i en Hanbali.
Het verplichte gebed

Het verplichte gebed

Is het toegestaan ​​om tijdens het gebed van een mobiele telefoon te lezen?

  • De secretaris van de Fatwa in Dar Al Iftaa bevestigde dat het toegestaan ​​is om de Koran te lezen vanaf een mobiele telefoon tijdens het verplichte gebed.
  • Maar hij benadrukte dat het gebruik van een mobiele telefoon afhankelijk is van het lezen van de Koran.
  • En er mag geen enkele beweging zijn die het gebed teniet kan doen, zodat de mobiele telefoon niet verandert in een hulpmiddel voor het amusement en de afleiding van de persoon in gebed en eerbied.
Lezen vanaf mobiel

Lezen vanaf mobiel

                     
السابق
وزارة الداخلية: مباريات توظيف 640 منصبا في مختلف التخصصات و الدرجات برسم سنة 2022 – وجهني
التالي
علامات تدل أن الرجل يحبك

اترك تعليقاً